Byta eller inte?

Funderar på om jag ska byta bloggplattform eller ej? Windows Live Writer synkar ju inte med denna blogg.se-dyngan :-/ Kruxet är väl dock att jag är så in i bomben oteknisk så att jag har ingen aning om hur man exporterar/importerar en blogg??!!??? Så frågan är om jag ska börja om helt på nytt i stället? Den här bloggen finns ju kvar om jag inte väljer att ta bort den....  Känner en viss ambivalens i frågan. Nu ska jag i alla fall hoppa på tentan!

//A

Nöjdhet

 Nöjd! Det är faktiskt precis så jag känner mig just nu bland, äppelskruttar, äggskal och kaffemuggar (alltså dagens mellanmål och lunch hehe) Har fått ihop hela fem sidor på tentan, tre kvar till max. Fick för en liten stund ågren över om maxantalet sidor skulle räcka till, men inser nu att det gör de nog. Har presterat dagens skriv mål som liksom igår var 2 sidor eftersom det blev 2,5 både igår och idag så ligger jag 1 sida + ;-P Tror att det är bätter (i alla fall för mig) att sätta upp ett delmål för hur mycket man ska skriva på en dag sen gör man det och kan känna sig nöjd och så behöver man inte få ångest eller känns sig stressad sen. Just nu känner jag faktiskt att stressen har lättat något. Lika bra prestationer i morgon och på fredag och jag kan pusta ut på jobbet i helgen =)
 Nu ska jag däremot packa ihop mig och fara ner till gymmet för ett pass, det ska bli gôtt det! Så kan jag bara ta det easy i em/kväll!


//A


Jovars....

 Har snart presterat dagens skrivmål på tentan som var 2 sidor, så jag är relativt nöjd i alla fall. Ska försöka få ner lite till innan jag ger mig för idag. Dock är det som om nån trycker på en knapp när klockan passerar 16 och jag blir hur seg i skallen som helst. Nästan som om jag vore programmerad på 07-16. I morgon blir det riktigt seriösa prestationer är det tänkt, har t.o.m. bokat ett grupprum på det tysta planet i universitetsbiblioteket, det ni ;-) Så morgondagen kommer att bestå av plugg och träning enbart, men det är väl gôtt att inte ha för mycket att göra också *ironi*.
 Sitter här just nu och funderar på om jag skulle ta och beställa litteraturen till nästa kurs kanske, det är nästan så jag kan höra hur plånkan skriker nerifrån väskan över de 1300 kronorna som ska pungas ut på det :-S
 Men nu ska jag först och främst fortsätta med lite skriverier på tentan, önskar också hitta lite självdisciplin så att jag på ett bättre sätt kan ägna mig åt det jag borde och inte åt det jag hellre vill!

//A

Moody...

 Känner mig lite nedstämd så här på kvällskvisten, beror antagligen på stressen som har flyttat in i min kropp just nu och som inte kommer att lämna den förrän allt vad tentor och metoduppgifter heter är inskickat. Har i alla fall avklarat 50% av uppgifterna idag. Upptäckte dock till mitt förtret att jag glömt klicka i 1,5 radavstånd så jag fick fila om mitt snygg avslut på bokrescensionen lite, men jag har ju gott och väl kommit upp i sidantal i alla fall och det är ju bara positivt.
 I morgon är det dags att sätta igång med tentan på allvar, och förhoppningsvis är den färdig och fin på fredag så jag slipper sitta på jobbet och tänka på den.
 Ska nog ta och krypa ner tidigt idag med så jag orkar upp vi 7 i morgon också, så inte hela dagen har gått innan alla morgonbestyr är avklarade.
 Hoppas alla har en bra kväll!

//A


Översvämning

 Har precis skurat upp en mindre insjö i mitt badrum, var tydligen nått vajsing med avloppskopplingen i golvet vilket gjorde att tvättmaskinen tyckte att det var en bättre idé att tömma vattnet ut på golvet i stället. Var väl inte riktigt så jag tänkt att spendera min förmiddag men nu är det gjort i alla fall. Det som jag egentligen ska göra och som jag VERKLIGEN ska göra är ju såklart att plugga. I dag står bilaga nr 2 på schemat, loggbok. Den är snart färdig i och för sig så om jag bara kan dra tummen ur arslet så ska vi att se att det kan vara kirrat innan klockan slår lunch.
 Har fått till en något så när tidsplanering för hur jag ska få ihop allt lagom till inlämning, synd bara att jag är så kass på att hålla mina tidsplaneringar (läs; det blir aldrig som man tänkt sig). Sen att det är 100 år sen jag hade hemtenta sist gör ju inte saken sådär jättemycket bättre, men det ska nog gå vägen detta också. Posotivt tänkande, positivt tänkande! ;-)

//A

Love shack

Snart kommer dessa godbitar hem till mig;
GAP Love Shack Body Lotion    GAP Lovesack Body Mist
GAP Love Shack bodylotion och bodymist. Luktar gudomligt gott! Ett plus också för snygga förpackningar! Båda är i glas vilket ju innebär att lotionflaskan kan återanvändas, och det är ju strålande. Lite onödigt vetande såhär på söndagskvällen, kan ni gott få ;-)

//A

Moffat!

Jiiiiises vad vi har moffat i dag H och jag, gôtt som tusan. Var som tidigare nämnt på vin- och delimässa i dag och där fanns det ett och annat smarrigt vill jag lova.
Farligast av allt var ju givetvis det ätbara, och det fanns choklad mina vänner, det fanns choklad. Och fudge, det fanns fudge också, i massa smaker. Köpte faktiskt en påse med lakritsfudge som jag nu håller på och moffar i mig. Mår jag illa? Ja, det gör jag. Slutar jag moffa? Nej det gör jag inte. Varför blir det alltid så???? Självdisciplin = 0 när det kommer till det där, jag erkänner mer än gärna. Intalar mig själv att det är lika bra att dra i sig allt på direkten för det är ingen idé att spara för då kommer jag bara gå runt och tänka på att det ligger där i skåpet och sen äta upp det i alla fall, typ i morgon. Så det känns inte lönt. Dock måste jag ge mig själv en liten klapp på axeln då det faktiskt bara är under helgen som jag moffar och inte under veckorna, det är ganska bra för att va jag i alla fall =) Nä ni, nu ska jag moffa vidare här hehe ;-P

 Mmm... Annie D´s scottish fudge!

//A

Jag rekommenderar...

 Ska ni ut och käka i Karlstad någon gång så kan jag å det varmaste rekommendera restaurangen Via Appia. Jag och H var där och åt i går och det var verkligen över förväntan, fantastiskt god mat, trevlig personal och bra service. Kommer definitivt att bli fler besök där kan jag säga!
 Blir massa ätande denna helgen har jag märkt, i dag bär det iväg på vin & delimässa på CCC så middagen kommer antagligen att bestå av diverse provsmak och provdrick. Får en känsla av att jag kommer att äta mig mätt på chokladpraliner... hmmm undrar varför, jag som inte ens tycker om choklad (sa jag och ljög som aldrig förr) hehe. Såg att det även utlovades tequilaprovning så ni ska se att jag nog  blir lite på pikkalurven också haha, men är det helg så är det!

//A

Hade det på tungan...

Det var nått jag skulle säga men vad det var det har jag tyvärr glömt. Minnet är inte riktigt vad jag önskar att det vore just nu, helst önskar jag att jag för tillfället hade ett fotografisk sådant så att jag bara kunde suga i mig det som står i kurslitteraturen. Men istället så sitter jag här och läser och läser och i morron har jag glömt mer än hälften :-/ *orättvist*
Den allra värsta stressen från gårdagen har i alla fall lagt sig nu, och jag har utformat något som liknar en tidsplan för hur jag ska hinna med att göra och lämna in alla uppgifterna i tid, låt vara att det kanske blir 3/3 kl 23:58 (23:59 är deadline) Men då är det inne i alla fall, och i tid dessutom!
I dag har jag också lärt mig ett nytt begrepp "hot på inspirationsnivå", det är nog nått som kan vara användbart i tentatider tror jag, så jag har bestämt mig för att införa det i mitt vokabulära bibliotek hehe ;-)
Nu tror jag bestämt att jag ska röra i ordning lite guacamole och göra zucchinichips (bara för att ha nått kul att göra när jag läser)

//A

Ännu mera inlämning....

Ja då var chansera att vara social på någon front i princip helt bortblåsta då. Hade metodstrimma i dag och givetvis blev vi påprackade ytterliga en inlämningsuppgit, vet inte om jag ska vara ledsen eller glad för att vi inte läser 10 hp´s kurser?!??!? Sååååå till alla mina vänner, jag kommmer igen om ca 14 dagar (om det inte inte mot all världes förmodan skulle vara så att jag får nått ryck att råplugga och gör klart allt på 4 dagar) -Inte en chans tänker ni! Tror inte jag heller säger jag hehe ;-P Well, well life´s a bitch och det är ju ingen överaskning.
Längtar så otroligt mycket efter våren/sommaren också, efter uteserveringsmys med goda vänner och grillfester (drömde t.o.m. om att jag och en kompis hade grillfest härom natten haha) Det ska verkligen bli skönt med lite extra energi, som i alla fall jag brukar få när solen kikar fram på allvar. Meeen nu ska jag smida lite tattooplaner och sen kika på Sveriges mästerkock.

Kommer nog att känna igen mig i denna bilden inom kort!

//A

Denna dära Valentin....

Undrar om den finns nån dag på hela året som ger upphov till så mycket diskussion som Alla hjärtans dag??? Det är spott och spe åt höger och vänster och andra älskar den här dagen. Personligen tycker jag att det (precis som jul i mina ögon) är en överreklamerad konsumtionsorgie, för det är ju det allt går ut på, att få folket att handla, det är därför denna dagen finns och inte för nått annat (vad gäller butiker, restauranger och andra konsumtionskåta inrättningar i samhället då). Jag tycker att det i stället borde vara en dag för viss eftertanke på vad man faktiskt har och uppskatta det i stället för att jaga sådant man inte har, aldrig haft eller aldrig kan få! Nu menar jag inte att ALLA är konsumtionskåta galningar, men det är den bilden jag får i allmänhet i media o.s.v. Prisa individualiteten säger jag! Självklart tycker även jag att man just idag kanske kan laga lite extra god mat och säga en extra gång till en eventuell pojk-/flickvän att man älskar honom/henne och kanske ringa till släktingar eller vänner som man inte hör av så ofta om så bara för att höra hur det är, men det är för mig ett sätt att uppmärksamma det man redan har.

Puss på er!



//A


Äventyr

I kväll blir det party med finaste Z, det ska bli riktigt kul. Men innan dess så väntas min kära pappa och farmor hit för att käka räkmacka och fika lite, trevligt, trevligt.
Förhoppningsvis så har de även med sig lite presenter till mig också iom att jag fyllde år i torsdags hehe ;-) Känner att detta nog kommer att bli en strålande dag.
Hoppas på detsamma för er allihopa!



//A

Lovely B-day!

Har haft en härlig födelsedag i dag, med trevligt sällskap, gott att äta och finfina presenter. Kan ju knappast bli bättre =)
Jag kan också meddela att kladdkakemuffinsen som syns på bild i föregående inlägg var absolut, totalt, helt underbart, ljuvligt goda med vispad grädde och hallon till ;-)
Nu är det inte utan att jag är lite trött trots att jag inte gjort så mycket i dag, så nu väntar dusche och sen blir det nog slappa av.
I morron är det gymtime igen *yaay* då blir det rodd för hela slanten, får hoppas på att jag kan tvätta håret själv på lördag haha ;-PP



//A

Om ni bara kunde föreställa er hur sugen j...

dsc00179 (MMS)

Om ni bara kunde föreställa er hur sugen jag är på att trycka i mig hela denna plåten med underbara kladdiga kladdkakemuffins ;-) Men det tänker jag såklart inte göra, för då har jag ju inget att bjuda på när det kommer folk sen :-P //A


STRESS....

....är väl det som bäst beskriver hur jag känner just nu. Har lite småpanik för allt som ska hinnas med, vet inte varför egentligen för det har ju hunnits med förut under samma tidsperiod. Men det är väl sånt som blir ibland, får försöka så gott det går att tänka positivt. Känns grymt skönt att jag klarade senaste tentan i alla fall,
 Funny fact; vågen visade -1,8 kg i morse *yaay* och måttbandet visade -1 cm *yaay* Det går inte så fort, men det går ;-D Gillar träningen mer och mer och nu har jag till och med börjat längtat till gymmet, sen har jag flera andra små träningsutmaningar inplanerat också och även ett mål som jag hoppas ha uppfyllt tills i sommar nån gång, det ska bli kul.
 Till helgen väntas party med finaste Zarah också, ska bli såååå kul! *längtar*

//A

Yaay! Hur glad blir man när man hittar ett...

dsc00169 (MMS)

Yaay! Hur glad blir man när man hittar ett bortglömt presentkort på 600 pix som gäller både lite här och där?! Rätt svar; man blir jätteglad :-D //A


Hepp, hepp, hemmaträning

 Soooom ni kanske märkt vid det här laget så har jag blivt som lite fixerad vid träning ;-) Nu har jag i alla fall hittat tre träningsprogram som går alldeles utmärkt att göra hemma. Det kan ju tyckas simpelt med armhävningar, sit-ups och benböj, men i det här läget så handlar det om att kunna göra mellan 100-200 i ett set efter sex veckor (och jag har personligen aldrig fixat mer än tre armhävningar tror jag haha). 30 minuter per vecka är det du behöver lägga ner i effektiv träningstid, och en halvtimme har väl även den allra mest stressade till övers kan jag tro.
 Här har ni adresserna om ni känner för att armhäva, sit-upa eller benböja lite därhemma i er ensamhet, eller varför inte köra utmaning mot en kompis? Tävling ftw! =)


http://www.hundredpushups.com/

http://www.twohundredsitups.com/

http://www.twohundredsquats.com/

Enjoy!

//A

Minnen och lite annat

 Sitter och lyssnar igenom lite gammal musik, och säger bara jösses! Är det något som kan framkalla minnen hos mig så är det musik. Självklart både bra och dåliga minnen, men mest bra, och det är ju positivt. Det i kombination med att solen skiner ger mig ett strålande humör =)
 Åååhhh snart är det våååååår!!! Dock har jag redan deklarerat vår, så nu ska bara allt det vita, kalla och blöta bort från backen så är det kirrat sen. Då är det jag som ska inhandla löparskor och ge mig ut i terrängen. Det är ju tur att man bor där man bor så man slipper ha publik till sina svettiga ansträngningar att få fason på fläsket ha,ha,ha!!! ;-D
 Älskar verkligen vår och sommar, fick jag bestämma så skulle vi bara ha de årstiderna med undantag för jul och nyår, men det handlar ju bara om 5 dagar och det kan man väl överleva.
 Hoppsan insåg just att det var allt annat än att sitta framför datorn som jag skulle ägna mig åt i dag, meeeen det är ju ändp fredag och eftersom jag jobbar i helgen så är det i dag som är mig helg. Sen har jag faktiskt läst hela 6 kapitel i boken som jag har en recensionsuppgift på, trots att den är liiiiite väl överfilosofisk för min smak, men jag gillar själv uppställningen så det ska nog gå fort att komma igenom den.
 Jag får nog deklarera resten av dagen som positiva dagen, trots att den började med att jag blev skitsur på min karl i morse för att han tagit med sig hela majotuben till jobbet när jag tänkt äta ägg till frulle. He,he stackarn han har´t inte lätt han ;-P

//A
 

Samma lika och jag är nöjd

 Det kändes riktigt bra att ställa sig på vågen i morse och upptäcka att den visade +/- 0 med tanke på helgen överkonsumtion av kolhydrater. Det tackar vi för!
 Har upptäckt att jag blivit lite smått besatt av träning också, men det är väl bara bra i och för sig =) Just nu har jag tre saker på min "träningsönskelista" (tänk att man skulle ha en sån också, hade jag aldrig trott om mig själv för ett par år sen haha ;-P)

Jag vill ha ett par Reebok Easytone;
Easytone Go Outside Ii Reebok Skor grå/lila(sportamore)

...och en steppmaskin;

(sportamore)

Sist men inte minst vill jag ha en träningskortlek från cirkelträna.nu;



Ja det var den lilla listan det, får väl kanske börja beta av den så smått för det tillkommer ju grejer typ hela tiden ;-) Om nån rik barmhärtig samarit skulle råka läsa detta så är du varmt välkommen att sponsra min nya hälsosamma livsstil hehe!

//A

RSS 2.0