Inte riktigt vad jag planerat....

 Då var det en ny vecka med nya möjligheter då =) Helgen har spenderats hos vänner i Stockholm och det har varit mycket trevligt! Det var meningen att jag skulle kliva upp vid 06:00 i morse för att släpa mig till skolan, meeen så blev inte fallet. Var så himla trött så jag valde att ligga kvar, sen blev det en tur till stan i alla fall för att uträtta några ärenden och för att gå till gymmet och röra lite på fläsket ;-) Självklart hade jag också planerat in att jag skulle läsa lite kurslitterattur men så blev inte fallet heller eftersom jag och älsk åkte och handlade och sen blev det tvätthängning och matlagning och nu sitter jag här....
 Men i morron måste jag läsa för jag får inte låna boken längre än tills den 3:e, sugit :-/ Hoppas på att övriga böcker som jag beställt kommer inom kort, dock var ju den som jag känner att jag absolut måste börja med snarast slut i lager *suck* 
 Får väl göra det bästa av situationen, det ska nog gå bra detta också =)

//A

Mmm banan-choklad...

 Tro på fan att det nya proteinpulvret jag beställde i smaken banan/choklad var såååååå jävla god! Yam, yam! Smakade ungefär som bananaskids, en godissort som fanns när jag va yngre (vet ej om den fortfarande finns). Dock så var det ju så att det innehöll aspartam vilket jag inte gillar, men så hittade jag precis en annan sort från TopFormula som är aspartamfritt. Det finns i nästa exakt samma smaker och det är samma typ av protein så det borde ju inte vara så stor skillnad, så det blir det att skicka efter inom kort.
 Sen har jag också förgäves sökt efter sockerfria bars som man kan äta som mellanmål eller efter träning, men det finns tydligen icke att tillgå nånstans, tror jag hittade en men den sorten var svettdyr så det är inte aktuellt. Fick ett recept av en tjej i klassen i dag som verkade okej, så det ska jag prova framöver. Sen kom jag på att jag har ett eget sånt recept på "mellanmålskakor" eller vad jag ska kalla det, så jag slog upp det och insåg att de ju faktiskt inte var så superonyttiga som jag hade trott =) Såg även att det fanns ett helt gäng olika recept på bars med proteinpulver också, och det vore ju idealiskt, så jag får väl leta upp ett bra sånt också. Om du som läser sitter på nått bra recept så dela gärna med dig vettja!
 Lyckades slösa 70 onödiga spänn på tidningen Body också, och den var ju smått värdelös måste jag säga, förutom de artiklarna som handlade om forskning, dvs 3 stycken. Sen var det mest bilder på steroidfetton som hade smörjt in sig med olja och satt på sig minimaliska kallingar och trosor.   Känner att det inte riktigt är min grej och inte heller mitt mål med träningen, och antagligen ingen annan vardagssvenssons heller. Men då har jag lärt mig den läxan i alla fall så att jag inte behöver göra om misstaget.
 Nu blir det en kvällspromis här och sen ""barbak" =)

//A

Tisdag helt enkelt...

 Det var det idag det, tisdag alltså. Dagen har gått i ledighetens tecken, lite disk, tvätt och fejjande här hemma är i princip allt jag tagit mig för, och lite plugg. I morgon är det tillbaka till verkligheten igen, kursstart för samtalsmetodik. Ser fram emot den kursen och har ganska höga förväntningar, hoppas jag slipper bli besviken.
 I dag fick jag mitt paket från sportamore också, mysiga myskläder innehöll det, passade perfa! Sen kanske jag råkade beställa en skinnjacka igår också, ooops! Ha,ha! En vårjacka som jag spanat på ända sen i våras faktiskt, och nu var det lite rea på den så jag tänkte att jag slår till. Så spörs det väl att se om den är lika snygg i verkligheten som på bild?!?!
 Kvällen kommer att gå i tvn´s tecken, två nya program som jag vill se börjar i dag, Sofias änglar och Den hemlige miljonären. Nu blidde det en timme i luren med bästa P också, trevligt, trevligt =)  Nu ska jag ta en sväng om i duschen och sen är det soffläge som gäller.

//A

Ajm bååård...

 Suck å stånk å stön.... Är rastlöst och har ingen aning om vad man skulle kunna hitta på, vill egentligen inte hitta på nått direkt heller... Jo, jag skulle vilja gå och träna men det får vänta tills i morron för nu är gymmet stängt. Blev i alla fall en två timmars promenad idag med vovven. Vill att mina paket som jag beställt ska komma också, vilket de förhoppningsvis gör senast tisdag, har beställt en tröja och ett par byxor från Reebok och olika provsmaker på proteinpulver. Är på jakt efter ett proteinpulver som faktiskt är okej drickbart, men det är ju med dem som med de flesta pulverprodukter oavsett om det rör sig om måltidsersättning eller nått annat att det smakar SKIT!  Blir bara mjöligt och jävligt hur mycket man än skakar. Nu senast provade jag sojaprotein och där var det 1 av 4 smaker som väl var okej smakmässigt, men ändå för mjölig och skummig. Får väl se när detta nya kommer om det är bättre, dock är det aspartam i det och det gillar jag inte heller egentligen... Ja gud det är en hel vetenskap det där, finns stört mycket att välja på. Tycker dock att det är väldigt bra att man kan ta en proteinshake efter att man tränat och innan också för alla del.   För egen del så har jag inte direkt lust att trycka i mig en middag direkt efter träning så då är ju sånt perfekt, även som mellanmål för att minska risken att man trycker i sig mackor, kakor eller annat mindre nyttigt.
Ja,ja suck å stånk å stön igen. Nu är det snart dax för solsidan så det får man slänga ett öga på, och så ska jag gotta mig med lite turkisk yoghut toppat med hackade valnötter och lite honung. Yam, yam! =)

//A

Morgonstund har kaffe i mun...

 Gooo morron kär vänner! Förmiddag är det väl egentligen men jag har varit vaken en stund i alla fall. Sitter här med kaffekoppen i högst hugg och tittar/lyssnar på nyhetsmorgon. Den här dagen ska ägnas åt långpromenad med hunden och åt att börja plöja lite kurslitteratur. Har vart pluggledig i två dagar så nu är det på´t igen ;-) Lite matlagning och disk är jag väl också tvungen att slänga in, vi kör lite LCHF här hemma och det funkar faktiskt rätt bra. Man blir mätt och inte sötsugen, vad gäller vikt så visade vågen förra veckan -1,4. Är inte heller lika uppblåst i magen och hör och häpna, helt plötsligt går det alldeles utmärkt att dricka vanlig mjölk utan att bli en gasbomb (läs att jag druckit laktosfritt i flera år).
 Tja, det var väl den dagen det, ganska lugnt och skönt med andra ord. Finaste H är så gullig och grejar lite med min bil, måste bytas lite bromsar och jag blåljuger om jag säger att jag ens låtsas veta hur man gör. Ha,ha. Tur att jag har honom! ♥
 Ha en bra dag allesammans!

//A


Ring, ring...

 Seriöst så tror jag att jag har lite telefonfobi, i alla fall vad det gäller att prata i telefon, det är inte alls min grej. Jag är helt klart en sms-människa. Men man kan ju tyvärr inte skicka sms i alla situationer (synd tycker jag).  Jag ska ringa om jobb nu och sitter här och försöker komma på vad jag ska säga. Kan helt seriöst sitta jättelänge innan och tänka igenom hur jag ska föra samtalet om jag ska ringa till någon som jag aldrig har pratat med förut, speciellt om det är en chef eller liknande som det är i det här fallet.  En annan sak som jag inte pallar med vad gäller telefonsnackeri så är det att ringa när jag har folk i närheten, kan inte ens ringa till pizzerian om H lyssnar, då måste jag gå in i sovrummet så han inte hör... Jag skojjar inte, det är verkligen så, dock vet jag inte riktigt varför, jag som är så pratglad annars med allt och alla typ.



//A

Lättnad

 Sådär då var tentan gjord då, så ingen mer ågren över den just nu i alla fall (sen spörs det och se när resultatet kommer) Tyckte dock att det kändes bättre än väntat så det kanske inte är helt omöjligt att jag faktiskt klarat ett G, men som sagt det spörs.
 Efter den persen blev det ett svettigt pass i gymmet, gôttit värre! Så det enda som jag har kvar att göra i dag är att betala räkningar, köpa bussbiljetter till Sthlm för nästa helg och antingen diska eller laga mat. Meeeen det blir lite senare det för nu ska jag faktiskt ta mig en liten tupplur, det är jag så värd! =)

//A

-----------------------

Orkar inte ens försöka, vi hörs till helgen eller nått, häj!

//A

Jävla knark!

 Gaaah! Har verkligen ingen motivation till att plugga inför denna tentan, den är bara som bortblåst. Fattar inte, detta är ju ett ämne som jag verkligen tycker är så otroligt intressant. Får väl sätta min lit till det jag redan vet i ämnet, och kanske försöka ha lite motiverande samtal med mig själv ha,ha. Jag har i alla fall lyckats dra igenom alla anteckningar en gång idag, alltid något.
 Tycker dock att det är rätt illa att vi har EN ledig dag innan tentan som är på torsdag, så teoretiskt sett så har vi bara en ordentlig dag på oss att läsa till tentan. Undrar om det egentligen får vara så?  Klart man läser under hela kursen men det är ju inte lika intensivt som just tentapluggandet, tycker att tre fria dagar innan borde vara minimum.
 Well, well jag ska försöka kliva in med positivt tänk på torsdag. Heja mig! =) Nästa kurs är det hemtenta som gäller igen, det känns faktiskt riktigt skönt kan jag säga!
 Nu ska jag googla recept och skriva veckomatsedel och inköpslista, duktiga tanten jag ;-D

//A

Men gu´så tråkigt det ble da

 Va tusan ska man hitta på tro? Borde ju (som alltid i princip) plugga, men just nu är det inte rätt förutsättningar för det. Har i alla fall fått tänka igenom lite tentagrejer i dag tack vare besök av en klasskompis, och det är ju alltid något. Känner mig i övrig oroväckande omotiverad inför den här tentan, konstigt med tanke på att jag tycker att kursen är sååå intressant. Men, men man kan väl inte va motiverad till allt jämt... Har ju så mycket annat att tänka på, tatueringar till exempel ;-P
 Nu har jag kommit på vad jag vill ha på vaden/benet och på ett ungefär hur den ska sitta och när jag väl har kommit så långt i mitt planerande så vill jag ha den nu, nu, nu!!! Men som bekant så kan man ju inte få allt man vill, speciellt inte på direkten, men det kommer nog garanterat att bli en ny gadd innan sommaren är här i alla fall.
 I morgon är det gymtime igen också, nu har den värsta träningvärken lagt sig (grymt otränad?! Eh, ja!) är bara lite stel i nacken nu, men det botar vi i morron det ;-) Skönt att vara igång igen i alla fall, och jag vet ju att det bara är i början som träningvärken blir så grym, så från och med nästa vecka kan jag nog köra 3 ggr/v i stället för 2, yaay! =)

//A

Mangomumma

 Så här mitt i premiären av sveriges mästerkock och allt så måste jag dela med mig av ett smarrigt recept. Det består bara av två ingredienser men är ack så himla gott.
 1 mango (i bitar) och en burk lättkesella, mixa ihop det och ät! Blir nästan lite som yoghurt, fast något nyttigare än den man köper i affären då, och säkert något dyrare också, i alla fall om man ska äta den varje dag.
 Det är väl i alla fall nyttigare än en godispåse, och det är ju bra =)

//A

Delmål och sockerstopp

 Det sägs ju att man ska sätta upp flera mindre delmål på vägen mot slutmålet, dock är mitt mål en allmänt bättre hälsa och jag vet inte hur man ska mäta det i mindre mål? Det skulle väl kanske va att faktiskt lyfta mitt lata arsle ur soffan 2-4 dagar i veckan och faktiskt röra på mig. Om jag skulle gå ner ett par kilo a long the way så är ju det såklart en stor bonus =)
 Inser också mer och mer att det var lättare att sluta röka än att sluta med onödigt socker ( i alla fall för mig) helt sjukt verkligen. Det är ju samma ställe i hjärnan som påverkas av de båda (belöningscentrum) så varför kan man sluta med en sak utan problem men inte med en annan?
 Det har jag funderat mycket på. Jag tror dock inte på att totalförbjuda något, då blir nog habegäret större. Har provat massor med gånger och säga till mig själv att "Du får inte äta något synligt socker över huvudtaget" och jag vet ju hur det har slutat. Så nu tänkte jag prova en ny strategi; f.r.o.m. igår så är det sockerstopp för min del i 4 veckor framöver. Det är ett ypperligt datum (min födelsedag) så då har jag smörgåstårta och kladdkaksmuffins med grädde och hallon och se fram emot. Då smakar det nog bättre också, när man verkligen sett fram emot det och faktiskt har en anledning att äta det.
 Inte ofta har jag anledning att äta godis eller nått annat sött utan äter det mest bara för att äta det, och för att det är gott såklart, men det är ingen giltig anledning.
Har hittat en bok som handlar just om sockerberoende, den ska bli intressant att läsa!

(http://www.bokia.se)

//A

Nypremiär

Jahapp då var man tillbaka i det svettiga gymmet igen då, och har blivit med PT och allt. Voj, voj ska det va så ska det va... eller? Det kändes bra i alla fall och just nu så känner jag hur det börjar dra i musklerna vilket skvallrar om träningsvärk i morgon, gôtt mos! En PT kan väl alltid vara bra för motivationen, eller rättare sagt bra när ingen motivation finns, jag skulle dö skämsdöden om jag inte kom till ett inbokat möte så man kanske skulle boka en varje gång haha =)
Nu ska jag mysa med min vetevärmare som jag fick av älsk i julklapp och samla på mig spa recept. Sen blir det tidigt i säng och förhoppningsvis så blir det ett par timmars längre sömn än va det blev i natt i alla fall!


//A


20885

 Så många böcker finns det på bokus om kost och motion, konstigt att man blir lite förvirrad elle? Nej inte direkt. Jisses, undrar hur mycket pengar de tjänar på all sån där skit egentligen? Eller vill jag verkligen veta...?
 Idag blidde det ingen direkt motion att prata på men kost blev det jä-lar anama. Vi var och käkade brunch på Plaza och det var mumma det vill jag lova ;-) Självklart hade de dessertbuffé också och jag var ju självklart tvungen att äta dubbelt så mycket som jag egentligen behövde (var nog mest för att jag är snål, har jag betalat 155 pix så ska jag ta mig tusan käka också haha ;-P) Well, well gott var det i alla fall!
 Nu har jag bara allmänt tråkigt, H sitter och kollar på en max tråkig jaktfilm där de bara är ute i skogen och skjuter älgar och sen visar när de drar ut allt maginnehåll på dem, va det nu ska tjäna till att spela in på film?!?! Ja ja är väl tur att vi har olika intressen.
 Jag får väl ta och vika tvätt elle nått... Skitkul... Inte!

//A

Bra helg!

 Då var man hemma i stugvärmen igen efter ett besök i Arvika. Det blev en mycket trevlig kväll igår med god mat, öl och trevligt sällskap, och så blev det lite familjemys också såklart =) I dag blir det slapplördag med film, godis och älskling. Funderar på att slå på stort i morgon och åka till stan och äta brunch på Plaza också, så har man haft den ultimata helgen, känns som om det kan vara ett bra slut på ledigheten =)
 Från och med måndag är det väl dax att börja tänka lite extra på vad man stoppar i sig igen också (känns som om det "nya livet" börjar varje måndag hehe ;-P) skämt och sido, men under jul och nyår har jag verkligen inte brytt mig ett skit om vad jag stoppat i mig och är det nått som ger snabba resultat (åt fel håll dock) så är det det.
 Nä nu blir det mys!
Ha en bra kväll allesammans!

//A

Kärlek på flaska

Åh, tror jag har hittat parfymernas parfym, Flowerbomb från Victor & Rolf. Det doftar verkligen helt otroligt gudomligt gott! Självklart svindyr, 30 ml för 599:- :-S Får snåla järnet med min lilla provflaska.



Va bara det jag ville, nu åker jag till Arvika häj! ;-)

//A


Fortfarande tröööögt

Med pluggandet då alltså! Grymt va seg man kan va med att komma igång alltså, skäms på mig! Sen har jag ingen egentlig plan för hur jag ska lägga upp tentapluggandet denna gången, kan ju inte läsa böckerna från pärm till pärm mer än en gång tycker jag. Får hoppas att nån har lust att diskutera igenom det vi läst, det brukar vara ett ganska bra sätt att lära sig nått tycker jag.
Får väl göra som vanligt och ta nya friska tag på måndag hehe ;-)

//A


Vår, vår, vår nu med en gång!

 Åh, nu vill jag att det ska bli grönt, skönt och varmt! Har varit vinter länge nog nu tycker jag, sen har jag hittat finaste vårskorna som jag vill ha IDAG helst. Meeen de är i tyg så det kan ju bli lite kyligt och blött ;-P Sen har jag iofs inte skickat efter dem än heller hehe men det kommer nog inte dröja. Fina jackor och annat vårigt har jag också hittat som jag skulle vilja slänga på mig idag.
 Alla postorderkatalogerna har givetvis ramlat ner i lådan inom loppet av en vecka. Egentligen fattar jag inte varför de skickar ut dem så tidigt när grejerna ändå inte kan levereras förrän i mars typ, stört! Men det är ju inte mindre kul att kolla i dem för det, dock kan det bli dyrare för detverkar nästan som om man hittar nya grejer varje gång man bläddrar igenom dem =)



//A

Rajrajrattiraj!!!

Gôôôtt!!! Rodde hem ett VG på psykofarmakakursen, stolt som en tupp he,he ;-) Såna resultat gillar vi, bra motivation om inte annat.
Genast kändes dagen mycket bättre trots det massiva snöfall som vräker ner utanför fönstret. Idag blir det lite hemmapyssel tror jag bestämt, dax att städa ut julen om inte annat och kanska, kanske ,kanske blir det lite pluggat också ;-)
Ha en bra dag allihop!

//A

Matta, kartonger, badkar

 Det var vad jag fick med mig från dagens tur till Ikea, så nu ligger det en ny fin matta under vardagsrumsbordet och äntligen är det lite ordning goch reda i bokhyllorna i sovrummet. Jag ♥ ordning och reda! Vid närmare eftertanke så fick jag också med mig nya skålar, en neccessär och lite annat smått och gott också, lätt hänt ;-)
 Ett badkar fick jag däremot inte med mig för det har jag tyvärr inte plats med, men gud som jag önskar att jag hade det, saknar det som bara den! Det första som ska inköpas om det inte redan finns den dagen vi får ett större hus är ett badkar!
 Ska till min kära mor i helgen och hon har ett badkar så jag får passa på att ta ett dopp (eller flera) då ♥ =)
 Idag har jag också kommit fram till att ledighet som varar längre än en vecka inte är bra för mig. Det går sååååå himla trögt att ta upp pluggandet igen (för ni trodde ju såklart att jag suttit och råpluggat hela jul och nyår eller hur???) ;-) haha.
 Men, men det ska väl gå det också, och sen är det ju evigheters evighet tills nästa långledighet!


 ♥

//A

Då börjar vi om på nytt då =)

Nytt år, nya möjligheter, bara att köra på! =)
Gårdagen var mycket trevlig i goda vänners lag, undrar dock varför jag hade ont i huvudet i morse när jag var nykter igår? Kanske inte är bra att drcka alkoholfritt heller, he,he.
Är ju givetvis tvungen att skriva ett inlägg så här den första dagen på nya året, även om jag inte har så mycket att säga för tillfället ;-) 
Det känns som om klockan är typ 22-23 fast den inte är mer än 19. Inledde året med en slappardag och det lär fortsätta i den stilen tills det är dax att krypa till kojs.
Hoppas alla där ute får en trevlig kväll!

//A 

RSS 2.0