Dödens död!

Jag kan inte andas genom näsan, åt nått jävla håll! FÅR PANIK! Trodde jag var förkyld så jag körde med vanlig nässpray vilket inte hjälpte, vilket den alltid gör annars, den är superbra. Ladyn på apoteket att att det troligen rörde sig om pollenallergi, som tydligen kan poppa upp bara så där från dag till annan. Hon tyckte att jag skulle prova tabletter i stället för nässpray så jag köpte ett paket av nått slag. Effekt inom en timme MY ASS! Så ner till apoteket här hemma och köper nässpray mot allergisk snuva och vad händer??? INGENTING, INGENTING! PANIK, PANIK, PANIK!!! Jag kan inte andas!!! Har inte tid att vänta på effekt, jag har en tenta att skriva och så ska jag jobba, jag måste ju sova för fan!!! Åååh skjut mig!

//A


Jorasåatte...

Idag blev det en mer produktiv dag på den front det var tänkt. Var på möte med min nya brukare också, vilket gick bra. Ska gå brevid i ett par dagar i slutet av maj och så börjar jag på mitt schema i mitten på juni. Vad som däremot är mindre bra är att det inte verkar bättre än att jag blivit akut dyngförkyld :-( Bara sådär från igår till idag. Så nu blir det till att kurera sig så gott det går på två dagar för på torsdag ska jag på shoppingtur till Göteborg, så då tänker jag minsann inte snora och snörvla och ha mig! Så nu får det bli c-vitamin, te och choklad framför tv´n =)

//A

Lat jävel...

 I dag har jag varit produktiv på vissa fronter och mindre produktiv på andra. Vi har varit i stan och shoppat en hel massa trädgårdsgrejer och så har vi shoppat mat för veckan. Jag har krattat gräsmattan, ätit glass och lagat mat och duschat och druckit kaffe både en och två gånger. Vad jag inte har gjort är att skriva nått på tentan, och jag kommer inte att göra det nu heller så... Får bli morgondagens projekt. Även om jag inte blir helt klar tills nästa måndag så kommer jag i alla fall att kunna leverera nått som går att opponera på. Jag har i alla fall tolkat det som att det var det han ville ha in (eftersom han sa det!) Sista datum för inlämning är ju faktiskt 10:e maj, så ingen panik, inte denna veckan i alla fall.
 Nu ska jag titta på tv och äta en banan det blir bra det ;-))
Häj, häj!

//A
 

Minichokladägg från Lindt var mycket gott!...

dsc00198 (MMS)

Minichokladägg från Lindt var mycket gott! Och ja, det är minsann några rader av en tenta ni skymtar där bakom och jag har till och med skrivit mer än de fyra raderna som syns här ;-) // A


Det är väl gôttans att allt är som vanligt...!

 Och med det menar jag väl att det är som alltid i tentaskrivningstider, jag bestämmer att idag då ska jag skriva tenta, skriver 1/3 sida eller så och sen tar det tvärstopp.....
Får ju dock känna mig nöjd med 1/3 sida då det oftast brukar stanna vid sidhuvudet haha ;-)
 Fick tentaresultatet på förra tentan idag också VG! Uuuuuh va gôtt vettu! Kände mig till och med lite extra peppad för att börja skriva idag, men den känslan försvann ju tyvärr lite snabbare än jag önskat....
 Just nu vill jag helst att det ska bli sommar på allvar så att man kan få bry sitt huvud med lite mindre krävande saker än kurslitteratur och tentaskrivande, t.ex skönlitteratur, sol och grillning ;-)Det är ju såååå grytm skönt väder ute också så man får ju lite dåligt samvete över att sitta inomhus, rena sommarvärmen ju. Man kanske skulle roa sig med att plocka fram och skura utemöblerna??? Jaaaa, det gör vi ;-))
 Ha en goen dag allesammans!

//A

Vid gavel...

 AHH! Underbart väder idag, har dörren på vid gavel och hör hur fåglarna kvittrar utanför och solen skiner så mycket den orkar. Jag fullkomligt älskar detta vädret, man kan inte bli annat än glad!
 Borde väl egentligen göra en massa nadra saker i stället för att sitta här och tala om hur mycket jag tycker om solen, men jag bestämde mig redan innan helgen att jag ska dra igång med tentan på tisdag så så får det minsann bli. Då har jag 10 dagar på mig innan den ska va klar och det vore väl tusan om jag inte skulle fixa det (vilket jag vet att jag gör) så problem solved ;-)
 Nu ska jag nog roa mig med att surfa efter en ny grill tror jag, gamla bettan här hemma börjar se lite ledsen ut och så kan vi ju inte ha den inför grillsäsongen så hon får gå i pension och ge plats åt en yngre föemåga ;-)
 Hoppas ni får en strålande eftermiddag alla fina där ute! =)

//A
 
 

Idag är en lycklig dag =)

Min sommar är räddad! Pratade med min chef för en stund sen och vad det verkar så kommer jag att få bästa sommarschemat ever! Mån-tors 08:00-16:15 och var 3:e helg på det stället där jag är vanligtvis. Fatta vilken lyx eller!!! Bra också att schemat drar igång redan den 13:e juni, veckan efter att skolan slutat. Detta beskedet gjorde hela min dag kan jag säga, så gôtt!!!
 Happy, happy,happy!!! (Varning för visst missbruk av utropstecken ;-P)

 Så här glad är jag...minst!

//A

Inte ok...!

 Skulle haft en föreläsning om motivation idag men föreläsaren behagade inte att dyka upp, vi satt och väntade i 45 minuter ca sen sket vi i det. Och som vanligt var det nollkoll som gällde när folk försökte få reda på info, fruktansvärt irriterande måste jag säga!
 I ärlighetens namn börjar jag tröttna rätt rejält på hela avdelningen för psykologi på Karlstads universitet! Inte alla men lite för många av lärarna där beter sig regelrätt jävla illa mot studenterna, de visar noll respekt och ställer krav åt höger och vänster utan att först leva upp till sina egna krav, det tycker jag är så otroligt dålig stil. Jag har själv personligen fått höra att "jag ska visa respekt för jag ska jobba som vård- och stödsamordnare". Jo tjenare, så länge jag inte får nån respekt så ger jag heller ingen, simple as that! Tycker faktiskt att det är skrämmande att personer som är utbildade psykologer, terapeuter och allt vad det är beter sig så mot andra människor, de om några borde ju verkligen veta hur man ska bete sig mot sina medmänniskor på bästa sätt, men icke!
 Meeen nu är det helg i alla fall, gôttans! Jag hoppas på fint väder. På tisdag ska jag börja med tentan på allvar, måste vara färdig den 29:e senast, hepp, hepp!!! =)

//A

Utan spaning ingen aning!

 Hela dagen i dag har ägnats åt mindfulness, det var denna föreläsning jag sett mest fram emot på hela den här kursen och jag blev inte besviken. Tyckte föreläsaren var fantastisk bra och det var jättekul att vi fick ägna hela ena halvan av dagen åt att praktisera mindfulness.
 Det var spännande och intressant, det kändes verkligen att det hände nått i kroppen trots att vi inte alls höll på speciellt länge, man kunde t.o.m. känna att det blev lugnt i hela rummet, då ska tilläggas att vi var ett par över 20 pers i vad som måste vara ett av de minsta rummen på hela universitetet, men det gick bra ändå =)
 Dock så räckte inte övningarna vi gjorde till för att jag inte skulle tappa humöret när jag kome hem tyvärr (jä-la kattfan som pissat i hallen >.<) Men det la sig det också, nog för att jag kan bli arg men det går snabbt över. Jag tror verkligen på detta med mindfulness och medveten närvaro och tycker att det är hur logiskt som helst och jag kan absolut tänka mig att lägga ner tid på att träna mig i det. Det måste ju vara fantastiskt på sikt om man kan känna sig mindre stressad efter bara ett par övningar.
Mindfulness ftw! ;-)
//A

Praktik!

 Idag fick vi lite konkret info om praktiken (den första hittills tror jag?) det är väl lite struligt på den fronten vad jag förstått, men vad det verkar så kommer vi att gå ut på vår praktik till hösten. Det ska bli spännande. Vi fick veta att vi får lämna 3 önskemål om ort/län och/eller specifik verksamhet som vi skulle vilja bli placerade inom. Jag har inte riktigt bestämt mig än men jag är rätt säker på att jag inte kommer att välja Karlstad i alla fall, det är säkerligen många som vill vara där och jag har ju ändå ungefär samma avstånd till andra kommuner + tillgång till bil så då kan väl jag lika gärna flytta på mig, känns som om att det kanske är större möjlighet att få vara inom en verksamhet som man verkligen vill om man är beredd att flytta lite på sig också, det är vad jag hoppas och tror i alla fall. Håller tummarna för att jag får vara i någon form av rehabiliterande verksamhet, det skulle vara så otroligt intressant!
 Well nog om det för nu, inte så stor idé att spekulera i det när man fått så lite info om det, det märks att se hur det blir.

//A
 


Va i he****e, hur har jag kunnat missa detta???


Hur, hur, hur är det möjligt att jag missat nått som innehåller både kaka och choklad??? Jösses, jag är påväg ner det märker jag det :-/ ;-)

//A

Påväg till mig...

Oooops, jag som hade tänkt att ha nån form av köpstopp nu denna månaden i och med att jag ska till Gbg den 28:e meeeeeen jag "råkade" klicka hem ett par såna här alldeles nyss ;-)

Easytone Go Outside II Reebok Skor grå/lila
Reebok EasyTone. Ska blir spännande att se hur dessa är att gå i och om man får så mycket kramp i benen som vissa påstår =)

//A


Här och nu...

 Regn IGEN, trist som tusan, men då kan jag i alla fall mysa i soffan med en bok mest hela dagen och greja inomhus utan dåligt samvete. Man måste ta sig tid till att bara vara som Ola Schenström säger ;-)  Har precis börjat läsa hans bok Mindfulness i vardagen som är en av kursböckerna till den nya kursen. Har funderat på att köpa den långt innan jag visste att vi skulle ha den i nån kurs men det har aldrig blivit av, så den ska bli väldigt intressant att läsa, den har börjat bra i alla fall.
 Jag kan fundera mycket på det där ibland om vem man egentligen gör saker för, sig själv eller andra? Det är väl klart att de allra flesta gör saker både för sig själv och andra, det jag menar är väl om man gör rätt saker!?! Ta detta med utseende till exempel om man ska förändra det så ska man ju gära det för sin egen skull för att man vill och inte för att nån annan vill det, men att laga en viss maträtt det kan man absolut göra för att någon annan än man själv vill det. Det här med vikt till exempel har alltid mer eller mindre varit ett aktuellt ämne för mig, det ska bantas hit och dit och helst ska man vara smal och det ska inte dallra nånstans och bla, bla, bla. Varför då? Jo för att "alla andra" är det, samhället förspråkar gärna den normen (som i och för sig funkar lite sisådär här i Sverige med tanke på den väldigt stora mängd av befolkningen som faktiskt är överviktig eller lider av fetma). Men på senare tid har jag kännt att; hey, jag trivs ju rätt bra med mig själv både utanpå och innanför. Men nånstans är det som om det inte är okej att tänka så, fast det vet jag ju att det är innerst inne. Jag är nog ganska lagom sådär, inte tjockast men inte smalast, motionerar lite lagom med ett par gymbesök i veckan och en och annan promenad däremellan, försöker äta nyttigt största delen av veckan men "fuskar" på helgerna. Och ja jag trivs med det, alldeles ypperligt och jag vill kunna göra det utan att får dåligt samvete, för vems skull får jag det egentligen? Inte är det min egen i alla fall. Sen när det kommer till olika kostprogram och liknande så tycker jag att det är väldigt kul att prova men jag tycker inte att det är kul att hålla på med nån längre tid. Jag är intresserad av kost och läser gärna om det och provar. Men lika gott som det är med LCHF-lasagne på en tisdagen lika gott är det med en flottig svenssonpizza på söndagen och så måste det få vara tycker jag, man måste få vara nöjd med sig själv oavsett hur man ser ut och man måste få leva som man vill för sin egen skull och inte för alla andras.
 Kontentan av detta är väl att; Jag är nöjd med mig själv och med hur jag ser ut och jag vill kunna äta en chokladbit då och då trots att jag har en valk här och där och inte har världens smalaste lår och vet ni va!? Det är precis vad jag tänker göra!//A

Fy fan!

 Man får ständiga påminnelser om att det finns de som har det värre än en själv, mycket värre! Åhh, jag blir så ledsen, så ledsen. Samtidigt blir jag otroligt förbannat på tappade idioter som inte lyssnar på andra människor, som inte agerar när andra ber om hjälp, trots att det är deras jobb.    Vad tusan är det för människor egentligen, hur är de funtade??? Det är mer än vad jag kan omfatta med mitt förstånd, helt osannolikt! Vad är det egentligen som gör att vissa människor blir sådana?    Varför väljer man att bli t. ex läkare när man sen inte gör allt som står i ens makt för att hjälpa människor som behöver det? Det kanske i och för sig bara är jag men det är i alla fall min uppfattning av det yrkesvalet, ja av alla människorvårdande yrken för den delen. Varför vill man annars ägna sig åt det? Nej usch, ilskan bara kokar inom mig just nu!!! >.<

//A


Att kunna planera framåt är inte alltid bra...

 Igår kväll kom jag på den underbara idén att jag och bästa Zarah självklart ska åka på en shoppingweekend till London, hur grymt kul som helst ju (och stört att jag inte tänkt på det förrän nu???) Kan inte tänka mig en bättre människa att åka med då vi har väldigt lika smak vad gäller väldigt, väldigt mycket ;-) Sen vet jag också att vi båda lätt skulle kunna överleva på kaffe, billiga drinkar och shopping i dagarna tre he,he.
 Problemet är ju dock att jag vill åka NUUUUUUUUUU!!! Meeeeen eftersom jag är fattig student just nu och för att jag måste jobba hela sommaren när andra njuter av sin semester så kan det inte bli förrän i slutet av sommaren, damn you relationsinramning!
 Men det skadar i och för sig inte att ha något kanonkul att se fram emot heller, man får väl se det positivt! =)
//A

Mysardag

Trots att det var 3 grader i stället för utlovade 12 när jag gav mig av i morse så gav jag mig f-n på att jag skulle ha min nya jacka, så nu har jag invigt den. Det var lite kyligt men det är smällar man får ta. Mamma och plastpappa har varit på besök i stan i dag så vi har strosat runt och shoppat och fikat, myspys trots vädret. Det blev inte så mycket shoppat dock för min del, nödvändigheter som fluorskölj och läppsyl fick följa med hem och så hittade jag ÄNTLIGEN ett par helsvarta tygskor med högt skaft för endast 299:- giller´t. Med tanke på att de jag beställd för 699:- var alldeles för smala för mina fötter och fick skickas tillbaka igen.
Tja det var väl det, nu ska jag ägna ett tag åt att vänta på middagen, älsk ska slå på stort och göra egen bea i dag, blir nog mumma i magen det kan jag tro.
Ha en bra fredag allesammans!

//A

RSS 2.0