Det här åt jag idag (Dag 4/30)

Frukost;
Yoggi yoghurt jordgubb/smultron med branflakes och linfrö
Två koppar kaffe

Fika;
En kopp kaffe och 4 pepparkakor

Lunch;
Yoghurt och en banan

Middag;
Har jag inte ätit än men det blir spaghetti och köttfärssås

Sen kommer det antagligen att tillkomma en hel massa frukt och säkert både en ,två och fler pepparkakor till och möjligen ett knäckebröd eller två med ost. Vissa dagar tycker jag inte att jag gör annat än äter ;-P

Vad åt du idag?

//A

Nu har jag komme på´t!

Jag som länge har tjatat om att jag vill skriva en bok har nu äntligen kommit på vad jag ska bygga mitt manus på. Tror faktisk att det skulle kunna bli bra, nu ska jag bara få tummen ur och sätta igång. Kanske kan vara något att ägna sig åt under julledigheten ;-)
 Var bara det jag ville, tänkte att ni också ville veta =)

//A

Mina föräldrar (Dag 3/30)

 Mammsen och pappsen ja ;-) Min kära mor är uppvuxen i Eda och min far strax utanför Arvika. De var aldrig gifta utan körde på sambogrejen, dock gick de skilda vägar när jag var i 2-års åldern. Jag bodde hos mamma på heltid men har alltid haft en bra kontakt med min pappa, vi har setts på helger och han har tagit med mig på semestrar etc.
Jag tycker att jag är mest lik pappa både utseendemässigt och beteendemässigt, men självklart har jag vissa givna grejer från mamma också, humöret till exempel he,he. Jag skulle vilja säga att min mamma är världens bästa så länge vi inte bor under samma tak (vilket vi inte gjort sen jag var 16 år då jag flyttade hemifrån) och vår relation har nog aldrig varit så bra som den är nu sen jag flyttatde till Karlstad. Min mamma delar jag med mina två syskon medans pappa bara är min egen =) På den sidan är jag enda barnet/barnbarnet så man är väl kanske lite bortklemad p.g.a. det.
 Självklart har man som antagligen alla andra haft sina duster med sina föräldrar, visst har de kanske gjort saker eller betett sig på vissa sätt som nu när jag tänker efter kianske inte var så bra, och visst har man varit med om saker som man kanske borde ha sluppit.
 Men det är ju så det är, man får inget facit till sin unge utan man får väl prova sig fram antar jag (har ju inga barn själv).
 Tycker att jag har blivit en ganska reko människa och jag tror att det delvis beror på att mina föräldrar varit som de varit som har bidragt till att jag blivit den jag blivit.  Det är ju en förälder som lägger den första grunden för ett barn.
 De är trots allt de enda föräldrar jag har och nånsin kommer att få så på den grunden så tycker jag att de är de bästa. Jag har trots allt växt upp med båda två, om än på olika håll och jag har båda kvar i livet vilket jag är väldigt tacksam för.


//A

Hänger just nu i trapphuset utanför en kom...

dsc00148 (MMS)

Hänger just nu i trapphuset utanför en kompis lägenhet eftersom hon inte kommit hem än och varken svarar på sms eller samtal... Tycker lite synd om mig själv :-S // A


Min första kärlek (Dag 2/30)

 Min första kärlek (som jag kommer i håg ialla fall) Var en kille som var kompis med min bästa killkompis från början, vi blev ju också vänner så småningom. Vi var väl runt 11-12 skulle jag tro och jag var så kär, så kär ;-) Kommer inte ihåg exakt hur det gick till när vi blev ihop ( det var väl nått i stil med "får jag chans på dig ja-nej-kanske")
 Vi gjorde slut och blev ihop ett par gånger under ett par år innan vi bestämde att vi bara skulle vara kompisar. Den här killen har också varit en väldigt bra kompis genom åren som jag umgåtts mycket med och vi har gått i samma skola, har gemensamma vänner och har festat ihop etc, etc.  Jag kan väl inte säga att vi har någon direkt kontakt idag men om vi ses när jag är hemma och hälsar på i Arvika så hälsar vi och stannar och pratar, vi har ju trots allt känt varann sen i 8-års åldern. 
 Detta är dock en sån här sak som jag inte direkt har lagt på minnet, så jag kan tyvärr inte redogöra så värst detaljerat för det (om det nu var nån som ville läsa om det hehe) utan ni får hålla tillgodo med den sammanfattade historien. 
 Det är väl i alla fall någon av de första gångerna jag kan komma ihåg att jag varit kär (hur seriöst det nu är i den åldrn) för övrigt så är de gångerna ganska lätträknade.



//A

Om mig (Dag 1/30)

 Jaha, då ska vi se... Jag är en 25 årig värmlandstös som är född och uppvuxen i Arvika (en liten stad i västra värmland inte så många mil från norska gränsen) Sedan januari 2006 är jag bosatt i     Karlstad. När jag var yngre så var jag nog... eller inte nog, jag var väldigt blåögd och kunde i princip aldrig säga nej och trodde alla om gott. Jag tränade i många år på att vara alla till lags (vilket är den största lärdomen jag sen dragit av livet att det inte går att vara det!).
 Trots att jag nästan alltid har kännt mig väldigt osäker innerst inne så tror jag att jag ofta har uppfattas som stark och orädd.
Jag var alltid den som var uppkäftig och sa emot och jag var också den som ofta hamnade i bråk.  Var det nån av mina vänner som behövde hjälp att "reda" ut nått så fanns jag ofta där för att hjälpa till. Men i dag vet jag ju att ofta är det ju så att den som visar en sån kaxig attityd utåt ofta är väldigt osäker egentligen, den starke är den som kan erkänna att han är osäker (så tycker jag i alla fall). Större delen av min uppväxt har jag också kämpat med dåligt självförtroende.
 Att röka och dricka var ju coolt när jag var tonåring, jag själv tyckte likadant (om inte annat för att det dåliga självförtroende dövades lite då) så det började man med som 12-13 åring.
 Det man gjorde på helgerna i lilla Arvika var just att dricka, ofta under måttot "fullast vinner", men det är väl egentligen inget speciellt för just den platsen eller för mig, de flesta tonåringar har väl en sån period.
 Som tur är så går ju åren och man växer upp och lär sig vad som är viktig här i livet, så även jag. När jag blev 20 så var jag mer än trött på min gamla hemstad och ville inget hellre än att bara komma bort därifrån. Att det blev just Karlstad beror nog mest på att jag hade lärt känna lite folk här och att jag fick ett erbjudande från en kompis om att dela lägenhet. Även också att jag hade böjat plugga här då.
 Åren som sen gått fram tills i dag har varit, bra, dåliga, omvälvande, känslostormande, iskalla, varma.... Ja jag kan hålla på hur länge som helst tror jag, kort sagt så har det hänt en del i mitt liv sen dess, men det tänker jag inte dra upp här för då får jag skriva hela dagen. Jag har i all fall utvecklats till en person som jag trivs med att vara, jag är osäker i vissa situationer i andra inte. Jag kan säga nej, jag försöker inte vara alla till lags och jag vet vilka som är mina vänner. Självförtroendet är ganska sunt idag och jag hamnar inte i bråk längre och är bara uppkäftig mot de som förtjänar det ;-)
 Ja det var väl jag, kanske inte hela historien direkt, men det är ju 29 dagar kvar av den här utmaningen så det kommer garanterat att komma fram nya avslöjanden =)

 
Och ungefär såhär ser jag ut idag (bilden är väl ca 1 år gammal).

//A
 


"Bloggutmaning"

Kikade runt lite inne på min favvoblogg www.kattakvack.se och hittade denna lilla lista som jag bestämde mig för att haka på =) En personlig "utmaning" som handlar om mig och mitt liv både idag och förr i tiden.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Dock drar jag ut lite på det och börjar i morgon ;-)

//A


Då var det helg åter igen då!

 Vi gillar helger, speciellt dem då vi är lediga ;-) I dag blidde det lussekattsbak inför kommande adventsfikor m.m goda blev de kan jag avslöja. Snart är det färdigpyntat här hemma, bara det viktigaste av allt som saknas nu; ljusstakarna och stjärnorna, dock fannas det inte en lampa i en enda en av dem och ljusstaken för levande ljus har jag faktiskt ingen aning om vart den tagit vägen som jag hoppas att H hittar den i nån flyttkartong hemma hos hans föräldrar i morron.
 Ikväll blir det ensammys i soffan framför idol, finaste är i väg på pubkväll. Kände inte riktigt för att följa med, orkade inte göra mig i ordning och allt och så är det kallt ute, brrr! Då är det mysigare att sitta inne i myskläder och pälstofflor tycker jag (och alla andra små tanter där ute) haha ;-P
 Idol blir för hela slanten och antagligen nån film också.

Ha en bra kväll allihopa!


Jag hejar på denna killen! Idols bästa nånsin tror jag.

Julklapp till mig själv =)

Julen är ju en konsumtionshögtid av extrema mått, man ska köpa, köpa, köpa åt allt och alla. Men det kan nog va så att man lätt glömmer bort sig själv lite tror jag, hur många av er köper julklappar till er själva? Det tänker ialla fall jag göra i år, det har jag förtjänat tycker jag! ;-)
Tänkte kosta på mig ett mineralsmink-kit från Tikei + nya borstar. Eller kosta på och kosta på, det är inte så jättedyrt men det är grymt bra smink väl i klass med t. ex I.D´s mineralsmink som kostar många hundra mer än detta. Rekommenderas starkt, till alla!  Massor av färger och nyanser att välja på så det finns nått som passar de flesta =)


Stort Foundation Kit
Ni hittar allt på www.tikei.se

//A

100 bloggfrågor (med svar)

Tänkte lägga lite tid på att svara på inte mindre än 100 frågor här och nu =)

1. Hur gammal är du?
25

2. Hur gammal känner du dig? Inte en dag över 20 ;-)

3. Vad har du gjort i dag? Vaknade strax efter 9 (var ofrivilligt hemmavarande p.g.a ljusproblem på bilen). Åt frulle, kikade igenom lite bloggar, pluggat största delen av dagen. Åkte och köpte blommer till min sambo (vi har varit tillsammans i 1,5 år idag) köpte också lite fika. Hemma igen så diskade jag och lagade mat, efter maten pluggade jag lite till och nu sitter jag här och svarar på dessa frågorna.

4. Vilken film såg du senast?
Harry Potter och de vises sten på kanal 5 i lördags

5. Vem ringde du senast? Min sambo

6. är du besatt av någonting? Nej inte just nu vad jag kan komma på

7. Är du rädd för blod? Inte rädd för men jag tycker att det är väldigt obehagligt (sa hon som är uska och jobbar inom vården) ;-P

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Min borg, mysigt och hemtrevligt (alltså hemma)

9. Kan du nämna fem stadsministrar under 1900-talet i Sverige? Carl Bildt, Olof Palme, Tage Erlander, Göran Persson , Fredrik Reinfeldt

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Nix! (Det stod redan på den bloggen där jag hittade dessa frågor haha!) Göran Persson kom jag dock på själv ;-P

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Svart och denimblå skulle jag tro

12. När vaknade du i dag? 09:18 för att vara exakt (ja jag har minne för onödiga saker)

13. Vilken är din favorithögtid? Midsommar

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Ganska exakt precis där jag är tror jag (men ett 20-tal grader varmare hade inte varit fel =))

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Kan inte nämna någon.

16. Hur vill du tillbringa din pension? I ett stort, vackert hus på landet med min älskade, våra barn och barn barn, vänner och våra djur.

17. Vad lyssnar du på just nu? Tv4-nyheterna och O helga natt med Tommy Körberg som sambon spelar i sina hörlurar på högsta volym (fastän han inte tror att det hörs ut) ;-P

18. har du någon gång brutit ett ben? Nej, men det har varit ett par stukningar.

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Mjölk, smör, ost, frukt, kaffe

20. Vem är din favoritkändis? Hmm... Svensk; Ernst Kirschsteiger Utländsk; Svårt att nämna någon.

21. Vad är du på för humör just nu? Ett bra humör, känner mig glad och relativt tillfreds med det mesta.

22. Vilka världsdelar har du varit i? Bara Europa (än så länge)

23. Snarkar du? Ibland tror jag

24. Vilka yrken har du provat på? Butiksbiträde, dagisfröken, ledsagare, personlig assistent, undersköterska.

25. Hur går du helst klädd? Casual och bekvämt

26. Vilket stjärntecken är du född i? Vattumannens

27. Vilket är ditt favoritgodis? MASSA olika, men äter nog helst surt och choklad

28. Vad sa du senast? "Meeen brist på idéer eller???" Om en ny svensk film som har premiär snart (4 år till hette den tror jag)

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Högstadiet; Språk, Gymnasiet; turismämnena

30. Vad har du på dig just nu? Svarta mysbyxor från puma och en rosa/vitrandig tröja

31. Vilken är din favoritaffär? H&M och Kicks

32. Vad har du för storlek i kläder? Det beror på vad det är för kläder, men vanligen large.

33. Vad har du i dina fickor? Just nu i byxfickorna; inget (möjligen lite ludd) I jackfickorna; läppbalsam/glans *3, en sten med häftig form, bilnyckel och några kvitton

34. Vad köpte du senast? Blommor till sambon och en liten marsipantårta

35. Hur många gånger har du flyttat? 7 tror jag eller möjligen 8

36. Om du var fast på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Massor av böcker, x antal bag in boxar med vin och eventuellt ett laddat vapen om jag skulle vara ensam där för resten av livet

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Förmiddagsmänniska

38. Senaste filmen du såg på bio? Grown up´s

39. Har du blivit sydd någon gång? Yes box, en hel gång

40. har du någon gång badat naken utomhus? Ja det har hänt ett par gånger

41. Vad åt du till frukost? Yoghurt med linfrön och två mackor

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Då bodde jag kvar i min gamla hemstad och var tonårsrebel som smygrökte och levde för helgerna då man drack för mycket och spydde i nått hörn alternativt däckade totalt.

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Ja en gång när jag haft mitt körkort i 3 dagar. Klarade mig dock undan represalier

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Det var nog min kära far som köpte en ny bil åt mig då den gamla "kastade in handduken"

45. vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På sängbordet

46. Vad var det sista du åt? Marsipantårta

47. Vem är världens vackraste kvinna? Det finns otroligt många vackra kvinnor så jag kan inte nämna bara en

48. Är du blyg?  Det händer ibland men väldigt sällan

49. Vilken var den sista konserten du var på? Lars Winnerbäck

50. Vad heter du i andra namn? Eva (av nån outgrundlig anledning) brukar dock bjuda på en extra liten grej på julafton ;-)

51. Har du varit med om en bilolycka? Nej

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Ja och jag tänker inte avslöja det här

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Kuggfråga elle? Vet ej, träning är inte riktigt min grej, blir mest promenader... så jag säger promenad ;-)

54. Har du några husdjur? Japp två katter och en hund

55. Vill du gifta dig? Ja det vill jag

56. Vad är du sugen på just nu? Inget direkt just nu, men antagligen en macka inom kort och en kopp te också kanske

57. Vad är klockan? 19:50

58. Vad är det konstigaste du ätit? Struts

59. Har du någon udda förmåga? Nja, det skulle väl vara min förmåga att minnas onödiga saker som exakta klockslag, datum och summor

60. Var växte dina föräldrar upp? Pappa i Arvika och mamma i Eda

61. Vad önskar du dig i julklapp? Nya glasögon, en ny digitalkamera och en vetevärmare och lite annat smått och gott

62. Har du någon gång uppträtt inför massa människor? Om vår-och julshowerna på mellanstadiet räknas så, ja. Annars brukar jag hålla mig ifrån sånt då jag tycker det är lite obehagligt att stå upp inför många människor

63. Göteborg eller stockholm? Göteborg

64. Har du sett någon dö? Nej inte i själva ögonblicket, men jag har sett döda människor

65. Har du någon gång ringt polisen? Ja, i vilket ärende minns jag dock inte

66. Hur många grader är det ute? -2,5

67. Vilken färg har ditt hus? Rött med vita knutar (en klassiker) =)

68. Vad sjöng du senast? Jag sjöng med i Ozzy Osbournes Paranoid

69. Har du insett vilka som är dina äkta vänner? Ja det är jag ganska säker på, har en liten skara med väl valda personer

70. Har du någon gång varit ”medverkande” i en rättegång? Nej det har jag sluppit, har dock suttit i förhör, då inte själv anklakad för nått

71. Har du svenskt ursprung? Ja såvitt jag vet

72. Hur mycket väger du? Spännande fråga nånstan mellan 0 och 100 kilo skulle jag tro ;-)

73. Har du ett turnummer? 7

74. Vem kramade du sist? Min sambo

75. Har du någon gång åkt snowboard? Ja för längesen

76. Kan du åka skateboard? Åka och åka, jag kan rulla framåt på en i alla fall haha

77. Nämn någon du beundrar och varför? Jag beundrar min mormor för att hon är en väldigt stark människa, hon har haft mång amotgångar i sitt liv men klagar inte för det.

78. Har du gröna fingrar? Nej hudfärgade

79. Har du svimmat någon gång? Ja dethar jag

80. När lärde du dig senast någonting nytt? Man lär sig nått nytt varje dag (det är en av mina filosofier)

81. har du, eller har haft, något smeknamn? Gamla vänner från "back in the days" kallar mig för Agge, mamma kallar mig för mullemu (och har gjort sen jag var 3-4 år jag kunde inte säga mamma mu utan det blev mullemu och sen dess har det hängt med haha) Sambon har en hel hög med olika namn på mig =)

82. Vad skulle du göra om du fick full lön i ett år utan att behöva jobba? Jag skulle resa och utbilda mig till make up-artist

83. Är du vidskeplig? Nej inte direkt, tror mer på ödet

84. Vilka är dina största svagheter? Blir lätt stressad och kan bli väldigt grinig över småsaker ibland och kan ibland oroa mig för saker i onödan

85. Vad händer till helgen? Jag ska luncha med min pappa och farmor på lördag och så ska jag köpa alla julklappar och adventsmysa på söndag

86. Om du skulle få en miljon kronor för att hugga av den hand du inte skriver med, hade du gjort det då? Nej så pengakåt är jag inte

87. Vad har du gjort idag för att ditt liv ska vara bättre imorgon? Hmmm... Jag har pluggat av lite så att det inte blir lika mycket att göra i morron =)

88. Nämn tre saker du absolut inte kan göra? Jag kan inte prata flytande franska, jag kan inte nämna alla namn i telefon katalogen och jag kan inte utföra hjärnkirurgi

89. Vilken är din favoritrestaurang? Har ingen direkt favvo

90. Bada eller duscha? Både och

91. Är du bra på att laga mat? Javars, det går att äta i alla fall ;-)

92. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb du har haft? Nej, kommunen jag jobbar åt vill dock att man ska ha specilla arbetskläder men de är grymt obekväma så dem använder jag inte.

93. När och varför var du på sjukhus senast? Det var i augusti i år för att hälsa på min bror och hans sambo som just nedkommit med en son.

94. Vilket är ditt drömyrke? Ett yrke där jag får jobba med barn och ungdomar som lever i utsatta situationer och där jag förhoppningsvis lyckas fånga upp dem innan det blir för illa och få in dem på rätt spår i livet igen.
 
95. Har du några Piercings? Ja en i naveln

96. Löskokta, hårdkokta eller stekta ägg? Hårdkokta

97. Om du fick resa tillbaka i tiden och återuppleva en händelse, vilken skulle det vara? Studenten

98. Vad gjorde du 8.00 imorse? Jag låg och sov i min varm, sköna säng

99. Har du gråtit idag? Ja av skratt

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Äta kvällsmat


//A







 



















































I morron är det dan´ före dan´(*29)

 Snart julafton altså med andra ord ;-) Tjohoo! I morgon har jag och H varit tillsammans i 1,5 år också, stört va fort det går, men det har varit en alldeles underbar "resa" ♥
 Well what´s new pussycat? Inte mycket kan jag meddela, det är i princip bara plugg som gäller. I dag kände jag att denna tentan nog inte blir så krånglig som jag trott, dels för att läraren sa att vi skulle fokusera på våra anteckningar, åhörarkopiorna fårn föreläsningarna och instuderingsfrågorna och dels för att han redan har svarat på dessa instuderingsfrågor vilket innebär att jag slipper flera dagars plugg he,he. Dock har jag svårt att se meningen med att han svarat på dem och inte vi studenter, vi hade nog lärt oss mer på det, men inte mig emot just nu.
 Annars är det nog nada är jag rädd, inte direkt hollywoosglamour här inte, men jag är rätt nöjd ändå. På söndag är det skyltsöndag här i stan och då ska jag fixa resten av alla julklappar, det ska bli gôtt. Då slipper jag för en gång skull att trängas med svettiga, hagalna, otrevliga människor dagen innan julafton, och kan sitta hemma och sippa glögg och ha det bra istället :-)
 Nää nu ska jag nog ta och måla mina klor innan det är dags att dra iväg på veckans yogapass, hoppas inte jag blåser av vägen på väg in till stan, det blåser storm ute :-S

//A

Det var nått jag ville...

 Men det har jag nu glömt, så nu skriver jag lite bara för att jag känner för att skriva nått. Inte utan att jag är lite små irriterad så här på kvällskvisten, fast det går nog över snart. Det är inte mig det är värst för. Men jag tycker iofs inte om att vara irriterad, får grymt svårt att somna då. Ska upp och hoppa tidigt i morgon för att bege mig mot Arvika på dop, som tidigare nämnts.
 Blev akut partysugen förut också, vid dessa tillfällen är det inge kul att bo nästan 4 mil från stan, men det sparade ju lite stålar åt mig denna gången i alla fall hehe.
 Får ta igen det nån annan helg, rent av nästa kanske!?! Näää, nu tog det stopp, dax att göra sig i ordning för bingen tror jag bestämt.
 Go natt!

//A


Ett ord; Gåshud!



Vilken grym artist! Helt klart en av mina nya idoler i alla fall! Vinner inte han ska jag aldrig mer kolla på idol :-P

//A

Tråk-Åke...

Han är tydligen här och hälsar på idag. Det var ju inge kul...
 Men får väl försöka mota bort honom på bästa sätt. Har nog kommit på en bra strategi vad det gäller pluggande nu också, så kanske får ta och sätta igång med det. Tro´t eller ej men jag tycker faktisk att kursen vi läser nu är superintressant, liiiite mycket att ta in bara. Men man måste ju börja nånstans, och nu känns det i alla fall lite lättare när jag vet på ett ungefär hur jag ska lägga upp det. Vi har stereotyp-dag här i dag också, älsk ska fixa lite med min bil sen så då ska jag diska och laga mat he,he ;-) Vad gör man inte!?!
 Men jag tycker att det är ganska bra i och med att jag i princip inte kan ett smack om bilar. Jag kan fylla på spolarvätska och kylarvätska men så mycket längre än så sträcker sig tyvärr inte mina kunskaper. Om jag anstränger mig ordentligt så skulle jag nog kanske kunna byta vindrutetorkare också, kanske! :-P
 I övrigt blir det nog bara en lugn helg här, slutet på månaden börjar göra sig påminnt. Sen blir det dop av brorson på söndag så då blir det en liten roadtrip back home till Arvika. Annars har inte jag något planerat i alla fall. Skönt det också ibland, och om jag pluggar duktigt idag så kan jag ligga på soffan med gott samvete i morgon ;-)
 Nä, nu får jag väl ta och sätta igång med dagen.

//A


2 år och 9 dagar

Blir som alltid lika fascinerad över hur fort tiden verkar rusa förbi. Insåg förut att det är 2 år sedan jag började blogga, jösses! Det är både kul och hjärtslitande att läsa igenom alla inlägg, det har ju trots allt blivit ett par hundra.
Tycker faktiskt att detta (bloggandet) är ett väldigt bra sätt att bevara minnen på. Man har ju skrivit om en massa saker som man sen glömt bort, men när man då läser så minns man igen. Visst, okej, jag medger att alla minnen inte är lika roliga. Men jag tror att det är viktig att även kunna minnas sånt som har varit obehagligt eller tråkigt, om inte annat i bearbetande syfte.
Oj, oj va nostalgisk jag blev he,he ;-) Nu ska jag snart ta och pallra mig iväg in till stan för ett yogapass, det ska bli skönt. God sömn att vänta i natt då för det brukar bli effekten. Lycka att va ledig i morgon, kanske får jag nått pluggat då också för det var inte utan att jag tror att jag kanske fick ett korn av struktur under föreläsningen idag (missförstå mig rätt ni som vet vad jag pratar om, jag menar inte struktur på själva föreläsningen haha ;-P) 

//A

Design by...

Min nya design kommer från http://www.designandmakeup.se/

Some kind of motivation...

Motivation är inte en vara som jag har på lager i dag i alla fall. Gah, aptristväder ute vilket betyder att jag helst stannar inne, vilket jag också gjort. Orkade mig iväg till affären för att handla förut i alla fall, och det är väl det mest produktiva jag gjort idag. Men det är väl så att det finns up´s and downs med allt, eller hur!? =)
Nu vill jag bara att min karl ska komma hem för honom har jag inte sett sen i fredags pga jobb och diverse annat. Behöver min dagliga dos av pussar och kramar ;-) Har en del att ta igen med andra ord he,he.

//A


Jag gillar information... Speciellt då såd...

Jag gillar information... Speciellt då sådan man får tillgång till, som till exempel att jag inte alls kommer att vara hemma efter jobbet vid 00 i natt som jag trott utan snarare närmare 01 p.g.a aktivitet på jobbet. Vore ju väldigt bra att informera om det, likaså info om att man själv måste lägga ut flera hundra på transport till och från denna aktivitet m.m (helst tidigare än kvällen innan) Vad sägs om att till exempel skriva det i infopärmen? Bara en tanke... Det handlar i vanlig ordning om principen, fattar inte att det ska vara så himla svårt! // A


Pyssel och bak!

Ååååh va jag är sugen på att julpyssla och baka julgodis och koka glögg, helst nu med en gång. När är det legitimt att börja med det egentligen? Det måste ju vara innan första advent i alla fall, och det är ju inte så himla länge kvar dit.
HA,ha ser mig själv inne på Ica när jag ska handla allt jag behöver för att baka (då hör det till saken att jag i princip bara ska baka godis och lussekatter) gottekorg AB ;-D Men det är ju så goooott! Har hittat en massa smarriga recept som ska bli kul at prova. Har även tänkt att göra lite och ge bort i julklapp. Ätbara klappar brukar vara poppis =)
Nää, nu ska jag inte sukta mer efter detta, nu är det halv 8 hos mig som gäller.




//A

Jobb kanske???

Hum, hum! kollade runt lite på arbetsförmedlingens hemsida nyss, och hittade ett jobb, som det faktiskt är alldeles fullt möjligt att kombinera med studierna.
Det kanske... eller rättare sagt det är inget som jag vill hålla på med för all framtid, men det är ett jobb, det är erfarenhet och det är pengar!
Sista ansökningsdagen var tydligen redan den 12:e, så jag får fundera ikväll och i morgon så får vi se hur det blir, söka kostar ju inget i alla fall =)

//A

Nämen tack för det!

Tjohoo, det blev en bra dag i dag trots snön. Fick reda på att jag fått godkänt utan komplettering på båda metoduppgifterna. Tack för det säger jag! Önskvärt vore att det med detta hade anlänt lite motivation till fortsatta studier, fast det har det då inte gjort, så jag får vänta ett tag till he,he.
Fick med mig 4 bågar hem från optikern idag också, så nu får vi se om det blir nån av dem, Har fastnat helt för ett par i alla fall, så nu ska jag bara ha ett par som är lite mer diskreta också. Får be H om lite smakråd =)
Som pricken över i i dag så ska jag laga en riktigt go "bonnmiddag" stekt fläsk, bruna bönor och potatis. Uuuhhh så gôtt! Prutt, prutt! Ha,ha ;-D

//A

Total förvirring i snökaoset...

 Hepp, då var man igång med en ny kurs då, som sagt. Men JÖSSES, detta kommer att bli knixigt känner jag, fick väl med mig en rad av värde från föreläsningen idag, som för övrigt var dryyyyyyyg, blev heller inte bättre av att läraren tvångsmässigt skulle harkla sig efter var tredje ord i FYRA TIMMAR! Funderade starkt på att erbjuda honom min vattenflaska där ett tag...  Jag hoppas att dagens disaster berodde på att just detta inte var hans område (neurobiologi, eller nått i den stilen var det) och att det blir bättre när vi ska ge oss in i psykofarmakans underbara värld nästa föreläsning ;-)
 Mtt under föreläsningen så började det såklart att snöa också (uuuuusssccchhhhh) jag gillar inte snö, och jag ogillar speciellt mycket att köra bil när det snöar (och är mörkt) vilket jag ska göra idag. Snökaos kan möjligen vara en liten överdrift, men det har kommit bra mycket i alla fall + att det blåser rätt bra. Yogatime ikväll igen också, det ska i alla fall bli gôtt. Jag sover verkligen som en stock efteråt, skönt med sovmorgon i morgon då också.
 I morgon väntar även inköp av doppresent till brorson och utkikning av nya glasögon. Jag har duktigt knåpat i hop en lista på 20 bågar som jag vill prova + att jag vill prova en del i olika färger, så allt som allt blir det väl ca 30 bågar. Min plan är att ge min fina lista till optikern så får hon/han plocka fram dessa till mig (får hoppas inte jag blir klassad som en knäppis haha) ;-)

//A


Woopsie...

Det blidde visst en liten nätshoppingspree, hoppsan så det kan gå ;-)
Men lite nytt smink, vitaminer och lite kläder behöver man väl alltid??? He,he.
Är ingen förmögenhet det handlar om så det kan jag att va värd. Blir ju lite extra kul att hämta posten denna veckan då, fast det är i och för sig nästan alltid kul. Jag är verkligen en "postnörd", lika kul varje gång, även om det bara är reklam. Räkningar å andra sidan är väl kanske inte så superkul, men det är ju ett brev som är till mig i alla fall ;-) Vad kallas den störningen tro? Postmani? Ha,ha!
I morgon är det dags för kursstart på kursen Psykofarmaka, jag hoppas på en intressant kurs och en bra föreläsare. Kursboken ser vid första anblicken extremt tråkigt ut, vi hade läsanvisningar på ett kapitel, som jag såklart inte har läst än, valde att göra annat på min sista lediga dag. Får väl ta tag i det i morgon (kanske, eventuellt, möjligvis ;-P)
Nu ska jag se vem som kniper sista finalplatsen i Biggest Looser!

//A

Såld!

Denna är ju bara för jä-la bra :-D



//A

Prima

Mår prima idag, trots friskt intag av vin igår (och varit passiv rökare till nästan ett helt paket Marlboro menthol) jag luktade dock inte så gott i morse pga ciggen, men det rådde ju en dusch bot på. Är riktigt nöjd över att jag fixade att sluta röka, för det är ingen hit alltså.
Nu väntar jag på att maten ska bli klar innan jag svälter ihjäl (risken för det är iofs rätt minimal, men hungrig det är jag!) Sen blir det en tur till H´s farmor. Vi har intre träffats än trots att jag och H varit i hop i 1,5 år snart och förlovade i ett par månader nu, så det är väl på tiden ;-)
Sen blir det nog inte så mycket mer aktivitet en söndag som denna misstänker jag, lugnt och gôtt bara. Inga fel det heller! =)

//A

Friday

Hepp, då var det fredag igen då, stört va fort veckorna går. Men det innebär ju också att det är en dag närmare jul he,he ;-)
Sitter just nu och väntar på att min älskade karl ska komma hem så att vi kan komma iväg till Mårbacka och julmarknaden nån gång! =) Känns finnt att det är alldeles strålande väder ute också, myyysss!!! Det är väl vad jag ska ägna denna fredagen åt och lite mysmiddag ikväll såklart, det kan ju inte va fredag utan fredgasmys ;-P Fascinerande hur fort det blev ett begrepp med hela sverige, men va tusan det är väl ett av de bättre sätten att sammanfatta vad man ska göra en fredag när man inte ska göra nått alls direkt, det är min åsikt.
Nu ska jag snart laga "lyxlunch" i form av köttbullar och makaroner ;-) För att inte riskera att vi äter oss mätta på julgodis senare hehe.

//A

Redan tråkigt...

Hmm... Bådar nog inge gott detta, har varit vaken i en halvtimme och jag är redan uttråkad och rastlös :-/ Det som står på schemat i dag är att läsa, läsa,läsa inför morgondagens salstenta. Meeeen jag vill ju göra nått!!! I kväll är det dax för yoga igen, men det är inte förrän kl 20 det, ska bli skönt! Det kanske är precis vad man behöver för att all info som man knökat in i hjärnan de senaste dagarna ska hamna på rätt ställe (hoppet är ju det sista som lämnar människan) ;-)
Efter tentan i morgon så väntar lite långledigt, ända tills på tisdag närmare bestämt. Då tänkte jag att jag skulle försöka hinna med att läsa en bok som INTE är kurslitteratur och så ska jag och älskling åka till julmarknaden på Mårbacka och till sist så ska jag avlägga visit hos min BGFF i Karlskoga för lite vin och filosoferande om livet ;-) Det kommer med andra ord att blir bra dagar! Sååå det är väl bäst att jag sätter fart med pluggandet.... Efter att jag bytt sängkläder och startat en tvättmaskin :-P

//A

Syndrom hit och symtom dit...

Gah, om jag inte redan var störd när jag började läsa kurserna i psykiska sjukdomar så är jag det definitivt nu! Misstänker att det inte blir nån lugn och ro i systemet under nästa kurs heller som behandlar området psykofarmaka. Boken är på nästan 500 sidor och handlar enbart om läkemedel inom ETT ENDA område, psykiatrin. Inte konstigt att folk är tablettberoende!
Tur att det är intressant i alla fall =) Förutom att läsa om en massa syndrom och symtom i dag så har jag varit lite produktiv på hemmafronten och t.ex städat bakom tvättmaskinen he,he. Gemytligare aktivitet finns ju, men det måste ju göras ibland.
Åh, precis nu så kom min fina karl hem med en påse julskum och lite julmust! ♥ Så nu ska jag ta och smaska på det =)

//A

RSS 2.0