Seeeg som sirap

Gud vilken seg dag det har varit i dag! Eller rättare sagt jag har varit seg idag. Var ute igår, det var i och för sig kul men egentligen borde jag ha stannat hemma. Slutade jobba kl 21 och så jobbade jag från 8 till 20 idag vilket betyder att jag just nu håller på att somna där jag sitter. Men, men synden straffar sig själv, så är det väl med allt!?!
Nu ska jag ta och hoppa i säng fastän klockan inte är mer än 21:27. Ska upp tidigt och åka till Örebro i morron. By the way; Jag kirrade tentan ! =) Känns skitbra.

God natt!

//A

Årets första julklapp...

Då har man slagit in årets första julklapp då, den enda jag köpt än så länge iofs. En himla dyr en till min kära far. Bäst för honom att han blir glad, annars blir jag ledsen =)
Hittade (enligt mig) fint julpapper på Rusta, endas 9:90:- rullen. Kap! Vi gillar kap he,he

 Så här ser det ut!

Hmm... undrar hur många med mig som tar kort på presentpapper? Ni kan ju höra av er så kan vi bilda en klubb ;o)
Nu ska jag ta och fixa i ordning lite här hemma, är duktig och tvättar nu, det var inte igår. Jösses vad mycket tvätt en enda människa kan förbruka.  Sen ska jag och hälsa på Malin och Putte och deras sagosöta dotter. Nix, nu måste jag sätta igång.

//A


Pysseldag...

Nog var det en överraskning att packa upp kartongerna igår =) Hittade massa gamla cd´s och filmer som jag länge har undrat vart de tagit vägen he,he. Hittade massa småsaker också, tomtar till exempel och det var ju passande nu när det lackar mot jul.
Idag tänkte jag att jag skulle vara riktigt pysslig och måla ramar som jag köpte på Ikea igår och så ska jag åka och köpa nya gardiner. Har kommit på att jag behöver lite mer färg i mitt hem så det blir vinröda gardiner till att börja med. Har fått för mig att jag blivit inspirerad av Afrika så det mesta kommer att gå åt det hållet, ska bli kul att se hur det blir när det är klart. Update later.

//A


Reklam =)

Usch, usch sitter hemma med en förkylning på G, inte så kul.
Tänkte att jag skulle göra lite reklam för min kompis Linn och hennes konst. 
Gå in på www.bilddagboken.se och sök på linn-apelsin. Hon har precis börjat att ligga in bilder men det kommer fler =)
Undrar vad man ska ta sig för i dag när man bara är hemma? Köket har jag redan fixat i ordning så det får va he,he. Kanska ska ta och gå igenom de sista flyttkartongerna och se vad som gömmer sig i dem. Är inte så bra på att mäska såna så ofta blir det en överraskning när jag packar upp. " cd-skivor och annat krafs" kan ju vara massa roliga saker förutom cd´s =)
Up date later.

// A

Brrrrr....

Fy f-n va kallt det är ute =/ Har precis kommit hem från Zarah, minst sagt en kall promme kan jag säga. Det var meningen att jag skulle dit och dricka kaffe och "skvallra" lite men så hittade hon färdigblandad GT i kylen så det blev tre såna också he,he. Tur att man är ledig i morron. Får nästan skämas, en måndag och allt.
Men ,men det var trevligt i vilket fall som alltid.
Idag har det mest varit en vanlig dag, en rätt meningslös föreläsning i skolan och sen en evighet på bussen hem. Turbolagade middag (mos och korv =)) och sen till Zarah som sagt och nu har jag just kommit hem.
Trodde att jag skulle kunna sova länge i morron, men icke. Blev påmind av lappen på kylskåpet att de ska komma och kolla min fläkt i morron nån gång mellan 08:00 och 16:00. Varför inte bara säga en tid? Med min tur så kommer de väl 15:30 och så har jag gått upp 07:30 helt i onödan. Well, well livet kan väl inte alltid vara roligt!
Ska med min goa kompis LInn när hon tatuerar sig i morgon, det ska bli spännande. Hennes första =)  Megastor typ. Modig tjej!
Nu ska jag nog ta och försöka få upp värmen igen.

Ha det bra alla!

//A

God morgon spioner...

Hörde just på nyhetsmorgon i 4:an om ett spionprogram som "enkelt" kunde installeras i datorn. Med detta program skulle man tydligen kunna se varje knapptryckning som gjorts på just den datorn, vidare att alla lösenord kopieras och varenda mail fotas. Läskigt tycker jag, vem vet om man är övervakad? Det var tydligen poppis att ha såna här program på arbetsplatser där det förkommer datoranvändning, vilka nämndes inte dock.

Hmm... det snöar tydligen ute, usch jag som ska åka buss =( avskyr att åka buss i vanliga fall men speciellt när det snöar. Får hoppas att jag kommer fram i tid i alla fall, eller bara fram så är jag nöjd. Update later.

Ha en bra dag alla söta.

//A

Boktips 1

Den här boken läser jag just nu;



Den handlar om en kille som har Tourettes syndrom. Fast under den tiden som han växer upp så är det ingen som vet vad det är för något. Så de flesta tycker ju att han är väldigt konstig när han slänger ur sig massa skumma ord och har massa ritualer för sig. T. ex så måste han sätta sig på en stol tre gånger eller ta av sig skorna så fort han ser ett flygplan på himlen. Man får följa honom genom skola och vardag från barn till vuxen.
Faktiskt väldigt intressant att få reda på hur han klara av att leva med Tourettes från det att han inte lider av det tills han blir mer och mer medveten om att han kanske inte är riktigt som andra.

Helt klart läsvärd. Betyg 3/5

Fattiglappslördag.

Inget party idag heller. Är luspank just nu =/ Har varit och hälsat på min brors flickvän en sväng, brorsan själv var på träningsläger så han var inte hemma. Hon hade bakat supersmarriga muffins som var alldeles varma och goa *mums* med lite kaffe till =)

Helén var ett supergull och bjöd på middag, tortillas med köttfärs, smarrigt det med. Inte klokt vilka underbara vänner jag har. Tack gud för dem!

Eftersom jag ändå bara är hemma i dag så passade jag på att fixa lite i köket med nya gardiner och en ny duk, t.o.m. matchande kökshanddukar. Gillar matchat =)

Resultatet;    Gillar även stjärnor som ni ser. Har t.o.m. tre stycken tatuerade på ryggen he,he. What can I say... I´m a star *ler*

He,he Det ser verkligen ut som om jag flyttade in typ förra veckan fast jag bott där jag bor i fem månader snart. Får nog ta och fixa upp lite grejer på väggarna och så. Men det får vänta tills lönen trillar in på kontot till veckan.

Nu ska jag ta en promenad i snön, mys fast kallt =)

//A

Snöstorm

Äntligen fredag och en ledig helg framför mig, det ska bli skönt. Det var riktigt kul i skolan idag, vi "lekte" biståndshandläggare =) Kan ju vara bra att öva inför kommande karriär. Tyvärr satt vi mest och skrattade och det är ju inte så passande att göra när det är allvar. 

Det var strålande solsken när jag skulle ge mig av hemåt men efter ett par mil så körde jag rakt in i en snöstorm, det var lite oväntat kan jag säga. Större delen av vägen kördes i snigelfart. Men jag kom hem tillslut hel och ren. Givetvis hade jag gjort det "smarta" klädvalet kjol i morse hmm... =/ Men, men. Hade i alla fall en anledning till att köpa ett par vinterskor när jag kom hem. Och sånt är ju alltid kul.

Ska nog ägna resten av dagen åt att ta en promenad i mina nya pälsiga skor, äta nån smarrig middag och se en bra film. En riktigt ledig helg ska jag minsann ha.

Ha det gott

//A

Fläskfilégryta

ca 500g fläskfilé
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk vetemjöl
salt
svartpeppar
smör
  1. Skär fläskfilén i bitar, bryn smör i en stekpanna och lägg i köttet.
  2. Stek ca 2 min på varje sida, salta och peppra. Lägg sedan över köttet i en gryta.
  3. Strö vetemjöl över köttet och blanda runt.
  4. Häll på vatten och rör om så att mjölet blandas ut. Lägg i buljongtärningen och låt den lösas upp. Häll i grädde. 
  5. Koka på svag till medelvärme i ca 30 minuter.
Det är gott både med potatis eller ris till och grönsaker.

Hoppas det smakar!

// A

Åh vad jag är kreativ =)

Kom precis på att ibland kan det vara snällt att dela med sig av saker och ting. Till exempel sånt som man tycker om att göra och som andra också gillar. Två saker som jag tycker är väldigt kul är att läsa och laga mat. Därför fixade jag två nya kategorier; Recept och Boktips. Där kan jag ju enkelt skriva ner sånt som är smarrigt och läsvärt. Kreativiteten flödar =)

Go morron världen

Jaha då har man sovit bort halva dagen då. Det var ju kanske inte så bra, men det var skönt =) Har kommit fram till att det är tråkigt att var ledig, det händer ju knappt något då.
Idag blir det till att plugga inför seminariet i morron och göra lite andra vardagsgrejer som inte är så himla spännande.  Största dilemmat idag är om jag ska ta bussen eller bilen till skolan i morron he,he. Kan avslöja at det lutar åt bilen för jag har ingen lust att gå upp 04:30.

Får nog gå ut och ta en promenad idag också för solen skiner faktiskt och det gör den ju inte varje dag under den här grå årstiden. Hmm... kanske ska ta svängen förbi Zarah så får hon bjuda på en kopp kaffe =)

Nej jösses, nu måste jag ta tag i dagen.

Ha det bra! Update later.

//A


Åh herregud, manlig fåfänga...

Helt otroligt! Tittar på kvällsöppet på 4.an just nu. Dagens stora ämne är MANLIG FÅFÄNGA. Det pratades om nån ny tidning som skulle komma ut och att på premiäromslaget så var det en bild på fyra män som gjort plastikoperationer, för att som de sa se fräschare ut. Men dessa fyra var ju homosexuella ( och då är det ju lugnt eller?) men ve och fasa kanske sprider sig utseendefixeringen även bland heterosexuella killar?!?!? =oO Ja jösses vad gör vi då? De antyder att en ny mansroll är påväg där män liksom kvinnor kommer att bli betraktade som objekt.

Man kan ju bli galen för mindre alltså! Varför kan inte folk bara få se ut som de vill? Är det nån som inte är nöjd med något och har råd att ändra på det, ja men låt då personen göra det! Det är väl upp till honom eller henne själv och inget som allmänheten behöver lägga sig i. Samma med den som är helnöjd med hur den ser ut. Fan va kul! Vilken härlig känsla att gilla det man har.

Klart att omvärlden påverkar allt detta med superskinny modeller, skådisar och artister som dominerar media, men jag tycker att media går emot sig själva lite när de visar upp dessa ideal på ena sidan och på andra så klagas det på folk som opererar sig eller bantar eller vad det nu kan vara för att ändra sitt utseende. Bestäm er säger jag bara!

Är ju tvungen att göra ett inlägg om sexuell läggning också bara för att de var tvungna att nämna att killarna på det här omsaget vara homosexuella. Det är samma sak där, låt folk vara lagda och vilket håll de vill utan att de ska "straffas" för det. Jag kan inte riktigt inse vad den som t. ex är homosexuell har gjort världen för ont? Han eller hon är väl en människa för det!. Kärleken är väl fin oavsett om den finns mella två kilar, två tjejer eller en av varje?!?!!

Borde vi inte ha viktigare saker att fokusera på än hur den eller den ser ut eller åt vilket håll den eller den är lagd?

Jag bara undrar!?

// A


Då var det klart.

Nu sitter den där, min lilla älva. Jag överlevde den här gången också =) Dock gjorde det djävulusiskt ont på vissa ställen. Emil gjorde ett bra jobb precis som jag trodde. Fick till och med lite rabatt för att jag var så duktig ;o) Tack du!

 Den ser lite oskarp ut p.g.a. att jag på bilden just tagit av plasten och smörjt in den med helosan.  Men jag älskar den ändå =) Tack LInn för designen, puss på dig!

Nu ska jag ta och titta lite på dumburken och börja spinna på vart nästa tatuering ska placeras he,he får aldrig nog.

//A

No 3

Ahh i morron äntligen! Dags för tatuering igen, närmare bestämt nr 3 i ordningen. Den här gången blir det på skuldran. Det blir en älva som en mycket bra kompis till mig har ritat. Hon är förutom Dalí min absoluta favoritkonstnär. Börjar bli lite nervig som vanligt fast jag gjort det förut. Men det känns ju olika beroende på vart man gör den. Men det går nog bra denna gången med. När jag tatuerade ryggraden så sa alla att det skulle göra skitont vilket det inte alls gjorde så...
Det ska bli spännande att se hur det blir, jag litar på att Emil gör ett bra jobb som jag blir nöjd med.  Resultatet får ni se i morron.

Nu ska jag ta och städa i ordning lite i mitt lilla ordnade kaos, efter det ska jag dricka te och äta lussebullar med Lotta.

Ha det bra!

// A

Fortfarande måndag =)

Det har varit en lugn dag i dag, inte hänt mycket alls. Var duktig och tog en promenad in till stan förut.
Köpte denna
tröjan på H&M för 98 pix. Bra pris, sånt gillar vi =)



Var hos Helén och drack lite te. Den lilla slugingen har minsann gått och blivit tillsammans med någon som först bara var snäll och lät henne åka med till jobbet på morron. Men oj va hände? ;o) Kul för dig gumman!
Aktivitetsplanering av helgen i Göteborg kom så långt till att det blir jul på Liseberg på lördag och Universeum på söndag. Annars blir det nog mest shopping och flanerande runt stan, en bit mat här och en öl där skulle jag tro. Blir nog roligare att ta det lite som det kommer.

Nu ska jag ta och slappa lite i soffan. I morron blir det Örebro igen = upp tidigt.

Ha det bra alla.

//A

Ytterligare en måndag.

Jaha, då var det måndag igen då. Har gjort absolut ingenting i helgen. Jobbade 12 timmar i lördags och 10 timmar igår. Fast jag fick i alla fall en mysig avslutning på kvällen igår.

  Detta mötte mig när jag kom hem från jobbet plus ett skumbad. Mumma för en frusen själ. Tack vännen! =)

Nu är hotellet och biljetterna till Göteborg bokade, det ska bli kul. Tänkte att jag skulle planera lite aktiviteter för den helgen idag. Först ska jag ta en promenad in till stan och hämta ut tågbiljetterna. Update later.

// A

Detta borde vara olagligt.

Gäsp! Klockan är 06.32 och det är lördag. Men eftersom jag ska jobba så är jag ju vaken. Det borde vara olagligt att jobba helg. Dagen ser ut så här; Från 07:30 - 21:00 ska jag sitta på jobbet, sen ska jag gå hem och dega i soffan. Inget party idag eftersom jag även jobbar i morron. Med andra ord så kommer det att bli en rätt så innehållslös helg.  Men det blir väl vad man gör det till antar jag.


// A

Frukostshopping

Inte klokt vad mycket man hinner med om man bara går upp i tid he,he.
Var på Din Sko och inhandlade dessa boots nu på morgonkvisten.



Me like! Nu ska jag ta och åka till Örebro och ha seminarium som jag tyvärr inte alls är speciellt förberedd inför. Men det brukar gå vägen ändå.

Ha en bra dag!

//A

Älska Jelly Belly =)

Hör du till skaran som älskar Jelly Belly´s, eller jelly beans som de också heter? I så fall ska du kolla in www.jellybelly.se Där finns allt vad jelly beans heter att få tag på. Mumma =oP
www.asos.com kan man dessutom hitta duschkräm, läppglans och badbomber med olika smaker/lukter ur jelly bellys sortiment.

Jag kommer nog att bli stamkund ;o)


//A


Vill ha!

Ed Hardy har släppt en parfym. Vill ha den. Om den luktar lika gott som hans kläddesign är snygg så är det nog en hit. Om inte annat så är flarran himla snygg =)

 Sweet! Finns på eleven.se.

Skaffa en hobby kanske?

Ska snart iväg och fika med mina goa tjejer Lotta och Zarah. Helt sjukt alltså vad mycket tid man lägger på att dricka kaffe och prata "skit". Man kanske borde skaffa sig en hobby? Vad nu det skulle va? Är inte speciellt duktig på att sjunga, dansa eller måla så det är ju uteslutet. Är rätt bra på att shoppa, men det blir en alldeles för dyr hobby i längden =) Skriver gör jag ju redan och läser också. Fast det kan man ju inte göra jämt heller. En promenad för varje utebliven fika skulle nog göra susen. Det måste ju va den ultimata hobbyn, motion. Ha!

Nu ska jag plugga lite inför diskussionsseminariet i morron. Sen ska jag försöka förvandla mig från zombie till beauty he,he.


//A

Turbofika

Nu har jag varit hos min goa Linda och käkat supersmarrig kladdkaka och druckit kaffe. Farligt att ha en kompis som är bra på att baka, och som gör det OFTA *hint,hint* =) Hennes kille Johnny skulle va duktig och laga mat, fast jag vet inte om jag tyckte att de s.k. stuvade makaronerna såg nått vidare ut =/ Men det såg bra ut på håll i alla fall och tydligen så smakade det också. Man ska väl inte döma allt efter utseendet antar jag.

 Linda! Så söt så att jag får hål i tänderna ;o)  Johnny the chef.

 En supersöt vovve har de också (som ni ser) Han vill gärna vara med och leka ungefär så fort man kommer innanför dörren. Han är av rasen samojed och har tilldelats det dekadenta namnet Otto. Passande tycker jag.

Vidare styrdes kosan mot Helén för ytterligare en fika, fast denna gång utan tilltugg. Tur det annars rullar man väl fram snart. Både positiv och negativ med vänner ibland. He,he. Fast jag älskar dem alla!

 Helén, min alldeles egen lilla rocker =) Hon försöker låtsas att hon inte vill vara med på kort, men jag vet bättre så jag tog ett i alla fall. LIte te och skvaller hos henne blev det som sagt också.
 
Allt detta avklarades inom loppet av två timmar. Det kallar jag turbofika. Hann även med en tur till Gina Tricot men de hade ju inte tunikan som jag ville ha i min storlek =( så jag får kolla i stan i morron i stället. Nu är jag helt slut, ska ta och hoppa i mysbyxorna och dega lite framför tv:n. Skönt värre, tror jag vinner slapptävlingen idag =)

//A


Stress, stress, stress...

Jösses, hinner knappt in genom dörren förrän det är dax att gå ut igen. Ska hämta Jeffe på jobbet sen ska vi till Linda och efter henne till Helén. Ett väldas spring. Puh, jobbigt att va poppis He,he ;o)
Åkte inte till skolan i onödan i dag och tur var väl det. Inte för att vi fick veta nått som vi inte visste innan på föreläsningen men det var intressant i alla fall. Var med Pontus i "metropolen" Karlskoga och kollade på när han käkade pizza med hela fejjan *ha,ha*. Sen blev det en minst sagt blöt biltur hem.

Oohh, skynda, skynda! Måste hinna äta också. Update later!

//A

Inget oväntat.

Det hände inget oväntat skoj idag. Det blev hemmakväll med film och popcorn istället. Men det är aldrig fel att ta det lugnt heller. Det kan verkligen behövas ibland.

 Filmen hette G som i Gemenskap. Utspelar sig i 80-talets Stockholm. Den handlade i stort sett om kärlek, hasch och rock´n´roll (enligt baksidestexten) Den var i alla fall ganska bra så den tycker jag att ni ska se om ni sitter hemma nån kväll och inte har något att göra.

 Bäst att sätta på sig de STORA glajjorna så att man inte missar nått av filmen =) (Gullig du he,he)

Nix, nu är det dags att dejta John Blund, arla uppstigning i morron. Night, night!

//A

Vad göra?

Skönt idag fick jag verkligen sova ut, sov ända till kl 11. Det behövdes verkligen efter helgen som varit. Får dock lite dåligt samvete för att jag är så slapp idag, klockan är halv två och jag har precis duchat. Hmm... ja, ja får väl kompensera någon annan dag.
Har massvis med läsning framför mig idag närmare, bestämt 200 sidor om handläggning och dokumentation inom socialtjänsten, som ska vara läst tills i morron. Har aldrig önskat mig en skrivare lika mycket som nu kan jag säga. Eftersom jag pluggar till socionom så måste jag kunna sånt, fast jag vet inte hur mycket av det jag kommer ihåg när jag är klar om 2,5 år he,he.
Måste kolla upp resor också, det var tänkt Cypern i januari eller februari men säsongen börjar tydligen inte förrän i mars =( *suck* Så vi måste hitta något annat. Egypten kanske vore något, där är det ju i alla fall varmt och skönt. Kanske blir det lite julshopping i London också om inte december exploderar i kalendern.
Nu ska jag drömma mig bort i lite resebilder, sen ska jag läsa (*lovar*) he,he. Kanske händer det något oväntat skoj under dagen, det brukar inträffa ibland =) Update later!


// A


Sthlm roadtrip!

Morrontröttis! En morrontröttis =)

Party i baksätet he,he. Party i baksätet. (Vi hade inte ens kommit över stadsgränsen he,he)

Storebror och lillebror leker rockers =) Storebror och lillebror leker rockers. Seriöst värre =)

 Trevligt, trevligt att vara chaufför i den arla morgonen =)

 Färdkosten *Nyttigt* =oP

 How cute am I? Hmm... aggresivt morronhumör ligger och lurar under ytan kan jag säga.

  Detta är vad som inhandlades ENDAST. Den matchar datorn i alla fall.


LIte dokumenation från Stockholm. Nästa blir Gbg om två veckor!

//A

R.I.P lilla vän!

 

Sorgligt, min lilla hamster har gått och dött =( Eller "före detta" hamster ska jag väl säga hon blev kvar hos exet när vi flyttade isär, men ändå. Är så himla blödig när det gäller döden, om det så är en vandrande pinne som dött så måste jag fälla en tår. Men det är väl bättre att det kommer ut än att man ska hålla det inom sig?!

// A


Vart är respekten???

Gick upp i ottan bara för att komma till skolan och få reda på att föreläsningen var inställd =( Men det är väl lugnt jag har ju "bara" 22 mil t.o.r. Inte minsta lilla info hade kommit ut om att läraren var sjuk, så j-la dålig stil att inte ens kunna skicka ett mail eller be någon göra det åt en.
Respektlöst tycker jag verkligen. Nog för att högskoleutbildning är frivilligt men man vill ju inte bli bemött på det sättet i ändå. De har själva så höga krav på studenterna så jag tycker att de kanske borde följa dem själva också!

Well, well lagen om alltings jävlighet.

Roadtripen till Stockholm var rolig till en början, men slutatde i lite dramatik. Jeffe stackaren fick världens magont så han kunde knappt stå rak. Trodde inte att vi skulle kunna köra hem men till slut så kom vi iväg i alla fall efter många om och men.

Jeffe, vi får ta en retur på den resan. Med lite mer pengar på kortet och balans i magen =))



// A

Dunk, dunk, dunk!!!

Det är inte alltid party att bo granne med en nattklubb =( Speciellt inte när man inte är där och festar själv. Somnade inte förrän 02 i natt tror jag och upp 06:45 *astrött*
Nu ska jag fixa mackor till vår lilla roadtrip ha,ha Vad gör man inte när man är lusfattig? =) Bäst för Zarah att hon fixat det utlovade kaffet.

Hmm... Jeffe sitter och spanar på mig, han undrar nog vad jag gör he,he skulle du bra gärna vilja veta va? ;o)

Nix nu måste jag skynda mig, massor att göra. Packa kan nog vara bra att hinna med i alla fall.

Kommer med Update och bilder i morron.


// A

Nu sitter jag också här....

Oj då, nu sitter jag också här som miljoner andra med en blogg framför mig. Det kan nog bli kul he,he.
Ska iväg till Linda och se på film, tävla i att slappa och äta godis Gött! =) Blir nog tidig sorti dock, ska upp tidigt för att åka till
Stockholm i morron.

Hmm... undrar om jag ska ta en tur på stan och införskaffa ett par nya jeans tills i morron? Det gör jag nog. Har all rätt tycker jag eftersom gylfen sprack på ett par av mina gamla i morse =( Satan!

Vad kan pigga upp en gråmulen höstdag som lite nya kläder? =)


// A


















































RSS 2.0