Fläskfilégryta

ca 500g fläskfilé
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk vetemjöl
salt
svartpeppar
smör
  1. Skär fläskfilén i bitar, bryn smör i en stekpanna och lägg i köttet.
  2. Stek ca 2 min på varje sida, salta och peppra. Lägg sedan över köttet i en gryta.
  3. Strö vetemjöl över köttet och blanda runt.
  4. Häll på vatten och rör om så att mjölet blandas ut. Lägg i buljongtärningen och låt den lösas upp. Häll i grädde. 
  5. Koka på svag till medelvärme i ca 30 minuter.
Det är gott både med potatis eller ris till och grönsaker.

Hoppas det smakar!

// A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0